Annons

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs föll med 0–3 i matcher. Då spelade de ingen roll att bjöd upp till kamp.

Handboll | 10 April 2021 16:34

Anna Heed och HK Aranäs säsong är nu över.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta: Kval till SHE 3:5

Skövde HF – HK Aranäs 30 – 24 (15–12)
Målskyttar, HK Aranäs: Anna Heed 5, Alexandra Lundström 5, Amina Jasarevic 4, Emelie Batista 4, Tilda Palm 3, Jessica Ahlert 2, Sanna Andreasson
Skövde HF vann med

Matchupptakten var resultatmässigt som i de två tidigare matcherna. Skövde fick det behagliga försprånget – men den här gången var det inte för att de fick springa iväg genom sitt kontringsspel.

– De gjorde mål i uppställt spel medan vi missade fina sexmeterslägen, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Hemmalaget hade 4–0 innan bortalaget vaknade målmässigt. De kom ikapp till 10–10 men de hade inte kvalitén för att sticka ifrån.

Skövde passade på att minirycka innan paus, sedan kom inte Kungsbackalaget närmare än tvåmålsunderläge. Säsongen tog slut efter 0–3 i matcher, precis som det slutade 2019.

– Vi gjorde vår bästa insats. Vi visade hjärta och attityd men det fattades pyttelite, säger tränaren.

Vad saknades?
­– I första spelade vi i ett helt annat tempo än tidigare men det var lite för många enkla misstag och missar. Vi kom till lägen men förvaltade dem inte.

 

Har högstanivån 

Trots att matchsiffrorna blev 0–3 menar Ferdinandsson att de var betydligt närmare den här gången. Detta trots att de Skövde som minst vann med fyra mål.

– Om man ser matchserien över sex halvlekar har det hänt mycket sedan förra gången. Vår högstanivå ligger minst i paritet med Skövdes men det handlar om att stoppa blödningen när det inte är bra. Jämfört med för två år sedan är det en jätteskillnad. Då var de som en storasyster, nu var de som en kompis som var lite bättre.

 

Säsongen tog slut i Skövde idrottshall. Säsongen där HK Aranäs hade en jättechans att ta hem seriesegern.

– Det var i OV-matchen vi tappade greppet. Vi slog dem hemma med tio men tyvärr var det en kollaps borta. Tyresö hade vi vunnit om det räckt med en seger men vi chansade ju för att vi behövde vinna med sex. Vi fick fortfarande ett kvitto på det vi gör. 32 poäng och nästan 100 plusmål i allsvenskan har vi tidigare inte varit i närheten av. Sedan var det jäkligt tråkigt att det inte räckte för att vinna serien.

Ni pratade om att ni var en underdog i kvalet. Med resultatet i hand, borde ni mer haft inställningen att det var ni som skulle upp?
– Inom gruppen har vi hela tiden trott på det. Sedan har kraven legat på Skövde.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Glädjen bakom målvaktens avsked

Handboll Aranäsfostrade Ida Karlsson försvann mellan grundserien och SHE-kvalet. Anledningen var att hon är gravid. – Det känns jä...

Lundbäcks ja fällde avgörandet för Grundén

Handboll Hanna Grundén tvekade om en fortsättning – när Rustan Lundbäck kom in i bilden förändrades ...

Mästartränaren om comebacken

Handboll Rustan Lundbäck har vunnit SM-guld på dam- och herrsidan. Men han har valt att nobba alla anbud de senaste å...
Annons