Annons

Sen vändning bäddade för avancemang

IFK Fjärås var illa ute mot Sperlingsholm i DM. Men den knappt tio minuter kvar lossnade det rejält i offensiven.

– I slutändan var det kvalitet och ork som fällde avgörandet, säger tränaren Thorbjörn Svensson.

Fotboll | 28 Juli 2020 21:11

Hugo Frivold, nummer 14, satte kvitteringen som sedan bäddade för segern borta mot Sperlingsholm. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

DM 1/16-final, herrar
Sperlingsholm–IFK Fjärås 1–3 (1–0)
Mål: 1–0 (13), 1–1 (81) Hugo Frivold, 1–2 (88) Pontus Delin, 1–3 (90) Steven Black

Under tisdagskvällen spelade IFK Fjärås borta mot division 5-laget Sperlingsholm i DM. Och det var hemmalaget som tog ledningen tidigt i matchen.

– Vi gjorde en halvdan första halvlek utan att skapa något farligt. Vi har fått spela mycket försvarsspel i seriespelet och det var länge sedan som vi fick vara kreativa med bollen. Och det visade sig vara en ovan situation för oss, säger Fjäråstränaren Thorbjörn Svensson.

IFK Fjärås jagade länge en kvittering – men skulle länge bli utan utdelning. Men med knappt tio minuter kvar att spela skickade Hugo Frivold in kvitteringen. När domare blåste av för full tid hade IFK Fjärås gjort ytterligare två mål.

– De krigade på till de inte orkade längre. De bytte spelare på löpande band för att de var helt slut. Då blev det lite hål som inte fanns i den första halvleken. I slutändan var det kvalitet och ork som fällde avgörandet, som det ska göra när det skiljer två divisioner, säger Thorbjörn Svensson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fotbollsarena blev bröllopsplats

Fotboll Fotbollsskor, Liverpools kampsång och laguppställning. När Susann Lindberg och Eric Bergqvist gifte sig var Ögärdets fotbollsplan ...

Ineffektivt Tölö föll mot Onsala

Fotboll Tölö IF var inte ofarliga i DM-matchen mot Onsala BK. Trots mängder av chanser blev det en fö...

Lerkil vidare – trots underskattning

Fotboll Division 4-laget Lerkils IF slog division 6-gänget Ätran med 3–0. Men det kunde ha blivit större siffror. – Vi hade ...
Annons