Målfirande från Frillesås BK. Något som blivit vanligare på senare tid. Arkivfoto

FOTO: Jasmin Frljevic

BANDY. Andra säsongen i Elitserien men första hemmamatchen på den klassiska bandydagen, annandag jul. Det var upplagt för publikfest på Sjöaremossen. Men att 1705 personer skulle ta sig till matchen kunde Fredrik Johansson inte hoppas på.

– Jag stod och snackade med någon av funktionärerna inför matchen att om det är uppemot 1500 så är det fruktansvärt bra, säger Johansson.

Att matchen var speciell på förhand kände lagkaptenen av tidigt under annandagen.

– Jag sa det till tjejen innan jag skulle åka upp till Sjöaremossen att jag var nervös i dag. Det är inte jätteofta man är det nu för tiden. Man han ändå spelat länge och man kände att det var något speciellt och något man sett fram emot väldigt länge, säger Johansson.

Några nerver syntes inte till hos lagkaptenen som öppnade målskyttet i matchen på hörna i den nionde minuten. Vänersborg kvitterade innan halvtidsvilan. Sedan skulle det bli ett riktigt målkalas i den andra.

När Fredrik Johansson satte 5–2 med i den 82:a minuten såg den första segern på hemmaplan i elitserien, sedan 6 februari, ut att vara i hamn. Men Vänersborg gav sig inte och reducerade till 5–4 i den 90:e minuten.

– Det var nervöst i slutet. När man leder med 5–2 kan man nästan ta på segern. Och när man är så nära att tappade den så är det såklart fruktansvärt nervöst.

Smakar segern ännu bättre på grund av det?

– Det är klart att den gör det. Det blir den där extra euforin när man håller ut med uddamålet, säger Johansson.

Tre av Frillesås mål kom efter hörnor.

– Ska man vinna de riktigt täta matcherna så blir fasta situationer väldigt avgörande. När vi vinner den matchen är chansen till två poäng stor, säger den spelande tränaren Mattias Johansson.