Annons

Second hand ligger i tiden

Toppar, jackor, scarfar, smycken och lättare kappor är det som säljs mest. Säsongen styr vad som hänger på galgarna och det ska vara modernt. Men här finns även tidlösa och roliga plagg.
 – Det har aldrig varit trendigare att vara medveten än nu, att handla second hand ligger i tiden, säger Caroline Pileström som driver A-L second hand på Västergatan.
Nöje & Kultur | 13 Oktober 2019 11:00

För två månader tog Caroline Pileström över second hand butiken på Västergatan.

FOTO: Christina Nordwall

Caroline Pileström

Ålder: 28 år
Gör: Driver A-L second hand och arbetar 70 procent i en annan butik.
Bakgrund: Är utbildad makeup-artist, har studerat marknadsföring och ekonomi på IHM, rest och arbetat utomlands.
Uppvuxen: Onsala
Bor: Kungsbacka med katten Trasan och hunden Lucifer
Fritid: Butiken, umgås med familj, vänner, vara ute med hunden.

Butiken är fylld av höstkläder för kvinnor och det har gått två månader sedan hon tog över efter den tidigare ägaren. Caroline har behållit det inarbetade konceptet men har också planer på hur hon vill sätta sin egen prägel på second hand butiken för att nå en bredare målgrupp. Framöver finns planer på att ta in interiör till hemmet och hon har på försök tagit in babykläder för att bredda målgruppen.
– Jag håller på att prova vad som fungerar i verksamheten. Det är till exempel en del som frågar efter herrkläder, ytan är begränsad men jag sluter inga dörrar, säger Caroline Pileström.

Plaggen som tas emot ska vara hela och rena. Det som lämnas in säljs på kommission vilket innebär att kunden får 40 procent av försäljningspriset efter att plagget är sålts.
Många är återkommande kunder som både handlar och lämnar in kläder.
– Jag försöker ha varierade storlekar och säsongsbetonat men här finns också plagg som kan fungera under flera årstider.
Caroline påpekar att kommunikationen med kunderna är viktig, liksom att marknadsföra verksamheten för att visa att den finns. Sociala medier används flitigt både som marknadsföringskanal och för att sprida inspiration.
– Jag vill visa att jag är här, och att jag är här för att stanna, säger hon.

Det var egentligen en ren slump som gjorde att hon tog över butiken.
– Jag har alltid velat ha en egen butik men inte riktigt vetat vad. En dag gick jag in här och kände att något sådant här ska det vara. Två dagar senare såg jag att den låg ute på Blocket. Det kändes lite som att det var meningen och jag tänkte att nu gör jag det bara, säger Caroline.
Caroline har ett arbete vid sidan om och har därför varit tvungen att begränsa öppettiderna. Hon delar lokalen med en fotograf och de hjälps åt, men på sikt hoppas hon kunna tillbringa mer tid i butiken. Läget i innerstaden fungerar bra tycker hon som märkt av att fler passerar förbi sedan Borgmästarbrons avstängning.
– Det har blivit ett bra gångstråk här mellan Kungsmässan och innerstaden, säger hon.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Limmared – ett Absolut utflyktsmål

Nöje & Kultur Limmared är en märklig plats. Å ena sidan är den en sömnig bruksort långt ut på landet. Å andra ...

Från katastrof till sociala medier

Jobb & Pengar Coronapandemin blev till en början förödande för Röda Korsets butik i Kungsbacka. 1 000 volontärtimmar gick ...

Glest på påskloppisen

Jobb & Pengar Påskloppisen hos Röda Korsets second hand brukar vara en av loppisälskarnas höjdpunkter. Och visst fyndades det. ...
Annons