Oscar Gentzel hade nyligen kommit tillbaka från en handledsskada. Efter Anderstorpsmatchen kom det dystra beskedet – säsongen är troligen över för 19-åringen.HANDBOLL. När beskedet kom lade det sorti på stämningen efter den klara segern borta mot Anderstorp. Oscar Gentzel fastnade i en Anderstorpströja i försvaret och det senare konstaterades att långfingret var av. Mittnian som gjorde sin andra match efter handledsskadan kommer nu att gå med gips i tre veckor, därefter väntar en skena som han ska ha i två veckor.


– Det är tungt såklart, men det finns inte mycket att göra. Man får vara glad att det bara var ett brutet finger. Det kunde ha varit en värre skada, säger han. 


Om allt läker som det ska kan han tidigast träna om fem veckor. Då är det en vecka kvar till sista seriematchen mot Kungälv, och som det ser ut i dagsläget årets sista match för HK Aranäs.


– Jag hoppas kunna vara tillbaka men det är tveksamt.19-åringen har varit skadedrabbad tidigare. Ett diskbråck höll honom borta nästan i ett år. Innan säsongen konstaterade assisterande tränaren Niklas Virolainen:


– Oscar är en jättetalang. Jag tror han kan bli proffs. Han har allt, det gäller att han får vara skadefri.


Under sin första riktiga A-lagssäsong har talangen först drabbats av en handskada och nu detta.


– Det har känts helt okej. På hösten spelade jag alla matcher, då gick det upp och ner men det berodde nog på att jag inte hade så mycket erfarenhet. Det har varit en spännande säsong med förtroendet jag fått, men det är segt och otur att jag åkt på två skador i rad.