Annons

Samtliga häktade för knivrån

De tre unga män som alla misstänkts för knivrånet vid Elof Lindälvs gymnasium är nu häktade. Två av de misstänkta är dömda för flera rån sedan tidigare.

Blåljus | 22 Januari 2020 10:48

Detta har hänt

Onsdag 15 januari: Cirka 23 blir en 19-åring rånad på sin väska och skuren i armen, av tre okända gärningsmän bakom Elof Lindälvs gymnasium.
Torsdag 16 januari: anhålls en 20-årig man, gärningsman 1.
Fredag 17 januari: anhålls en 19-åring, gärningsman 2.
Söndag 19 januari: anhålls en 20-åring, gärningsman 3.
Söndag 19 januari: Gärningsman 1 häktas.
Måndag 20 januari: Gärningsman 2 häktas.
tisdag 21 januari: Gärningsman 3 häktas.

Gärningsman 1 och 3 dömdes tillsammans i maj 2018 för flera rån, till sluten ungdomsvård och höga skadestånd

Alla tre misstänkta för knivrånet i onsdags förra veckan är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och stöld, som brottet omrubricerats till.

Som Norra Halland berättade i tisdags är 20-åringen som häktades först (i söndags) tidigare dömd för flertalet rån. I slutet av november 2019 hade han avtjänat sitt straff om sluten ungdomsvård i ett år och nio månader.

Begått brott tillsammans

Med honom dömdes den 20-årige man som igår häktades mot sitt nekande, som den tredje misstänkta för brottet. Det var alltså inte första gången som de begått brott tillsammans.

Han dömdes våren 2018 för försök till rån, grovt rån, rån och ringa narkotikabrott. Påföljden blev sluten ungdomsvård i ett år och sex månader. I början av november 2019, hade han avtjänat sitt straff till fullo.

–  Utredningen fortskrider. Det ska ske kompletterande förhör med målsägande och även de misstänkta. Vi avvaktar också viss teknisk undersökning, säger David Lorentz, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka.

De som nu sitter häktade är i dagsläget inte misstänkt för några fler brott.

– Vi är mycket glada och tacksamma att vi har lyckats få tag på dem. Det är viktigt. Men de är inte dömda ännu utan endast misstänkta, säger David Lorentz.

 

TidigareBrottsoffret var på väg hem från träning

TidigareHäktad rånare tidigare dömd

Tidigare17-åring inför rätta för flera rån

TidigareDöms för rånserie

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Därför lämnade Pappila

Ishockey Det var ingen dramatik bakom Tony Pappilas beslut att lämna Hanhals Kings. Han fick inte ihop livspusslet helt enkelt. &...

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...
Annons