Annons

Sålde stulen fyrhjuling – döms för häleri

En man i 30-årsåldern har dömts för häleri efter att ha sålt en stulen fyrhjuling på Blocket. Han hävdar dock att han själv köpt den på Blocket ett år tidigare och inte hade någon aning om att den var stulen.

Blåljus | 20 Oktober 2020 07:00

Det var i slutet av december 2019 som han sålde den stulna fyrhjulingen i Kungsbacka. Köparen som redan hade en fyrhjuling, var främst ute efter motorn, eftersom hans egna hade trasig vevstake.

Han betalade 4 500 för den begagnade motorn och fick ytterligare en motor som sades vara utbytt, med på köpet. Han frågade om ägarbevis på fyrhjulingen, men kungsbackabon sa att han inte hade något eftersom den kom från ett dödsbo och inte var registrerad.

Men det blev inget lyckat köp. Båda motorerna han köpt hade också fel på vevstakarna. Han lyckades hitta ett chassinummer och en kompis till honom kunde göra en sökning i ett register. Då fick han reda på att fyrhjulingen var stulen.

Frågade aldrig säljaren

Säljaren i Kungsbacka nekar till brott. Han uppger att han själv köpt fyrhjulingen på Blocket för 5 000 kronor, cirka ett år tidigare. Han köpte den för att bygga något, men den blev bara stående hemma, därför beslutade han sig för att sälja. Han hade aldrig tänkt på att fråga sin säljare eller kontrollera att allt stod rätt till när han handlade.

Den nu dömde kungsbackabon förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes bland annat i maj 2017 för narkotikabrott och vapenbrott till 100 timmars samhällstjänst.

Den här gången blev påföljden dagsböter om totalt 18 000 kronor.

Fler blåljusnyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Flera fordon i krock

Trafik Strax före klockan 08 kom larm om en trafikolycka med flera fordon inblandade, på Göteborgsvägen. Enligt Trafikverket handlar ...

15 brott på fyra månader - brottsaktiv man åtalas

Trafik Den 29-årige mannen verkar inte kunna låta bli att begå brott. Under fyra månader i våras ...

Sköt par i huvudet – får fängelse

Blåljus Det blir fängelse i ett år och fyra månader för den 41-årige man som åtalades misstä...
Annons