Annons

Sagoläsning hos getterna på 4H-gården

I sommar kan du ta med dig barnen och lyssna på sagor samtidigt du får mysa med getterna på Stättareds 4H-gård. Om ni vill mata får går det också bra.

Nyheter | 24 Juli 2021 15:00

Alicia Rosvall läser sagor hos getterna på Stättareds 4H-gård.

FOTO: Lena Andersson

Varje helg till den 15 augusti erbjuder Stättareds 4H-gård sagostund hos getterna och fårmatning. Fårmatningen börjar klockan 13 och en påse med mat att ge till fåren ingår i biljetten.

 

Semester i Åsa

Denna dag har bland annat syskonen Miriam och Elliott Löfman från Göteborg gått in i fårhagen för att mata Värmlandsfåren. De är på semester i Åsa med sina föräldrar och passar på att göra en dagsutflykt till 4H-gården.

En timma senare är det dags för sagostund hos getterna. Alicia Rosvall, som jobbar på 4H-gården, läser sagan och visar bilderna i boken för barnen som samlas kring henne.

 

Gosar gärna

Getterna är mer intresserade av Alicia och besökarna än av sagoläsningen. De kommer fram, nosar och hoppar upp på ryggen på Alicia och gosar gärna med den som vill.

Anette Krohn och Jakob Tejler är där på besök från Norge. Med sig har de bebisen Vilma Tejler som ser lycklig ut när de små getterna kommer fram för att hälsa på henne och hennes föräldrar.

August Tejner, 4 år, från Varberg verkar också glad över mötet med getterna och deras upptåg.

 

Tre nya killingar

I en annan hage på gården har en get nyss fått killingar. Tre anlände till jorden för en vecka sedan. De ser glada ut när de springer omkring och bräker till varandra och sin mamma. Fast de är så pass unga har de mycket spring och skutt i benen.

På 4H-gården finns också andra djur, som höns och grisar och kaniner. De flesta av besökarna denna dag verkar vara från grannkommunen Göteborg. Alla är eniga om att det är en härlig dag bland djuren.

Fler nyheter

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halland på efterkälken

Miljö och natur Halland halkar efter både när det gäller Krav-certifierad djurhållning och åker- och betesmarker. Det visar en ...

Fåglar kraschar i glasvägg – nu väntar åtgärd

Miljö och natur Sedan förra hösten har kungsbackabon Miriam Ståhlfors uppmärksammat hur fåglar flyger in i glasväggarna ...

Våren har kommit till gården

Familj Lamm, kalvar och kycklingar. Det är mycket nytt som kommer på våren hos familjen Hjalmarsson på Slätthall Limousin &...
Annons