Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Så mycket kostar fler stopp i Åsa

Om tågen ska stoppa i Åsa varje timme på vardagar och varannan timme på helger krävs det 13,1 miljoner extra. Det visar en utredning.

 

Liberalen Tommy Rydfeldt som länge haft tågstationen i Åsa som en profilfråga fick med sig Hallandstrafikens styrelsen på att utreda vad det skulle kosta med en rejält utökad trafik till Åsa.

I dag stannar tågen främst i rusningstid på morgon och kväll.

Att införa stopp norrut och söderut minst varannan timme på vardagar och helger skulle kosta 7,9 miljoner, när biljettintäkterna räknats bort.

Om man vill ge Åsaborna ett stopp varje timme på vardagar och varannan timme på helgerna, blir nettokostnaden 13,1 miljoner.

Pengarna skulle i så fall tas från Region Hallands kassa. Sedan 2012 är kollektivtrafiken Region Hallands ansvar.  Då gjordes en skatteväxling på 25 öre. Regionen höjde och kommunen sänkte.

Den 3 april ska regionstyrelsen diskutera kollektivtrafiken. Frågan är om Tommy Rydfeldt kan få med sig övriga ledamöter på att ge Åsa en kraftigt utökad budget.

 

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!