Annons

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och Frillesås.

– Vi är överens men inget är påskrivet, skriver han till Hallands Nyheter.

Bandy | 23 Maj 2020 18:02

Sergey Pochkunov och Frillesås är överens om en fortsättning, men ännu är inget kontrakt påskrivet. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

BANDY. Sergey Pochkunov har länge varit sugen på en fortsättning i Frillesås efter att han reste tillbaka till Ryssland efter säsongen. I ett meddelande till Hallands Nyheter berättar anfallaren att han är överens med Frillesås om en förlängning – utan att ett kontrakt är påskrivet.

Däremot råder det flera oklarheter kring när han kan återvända till Sverige med familjen.

“Det beror ju mycket på när gränserna öppnas på grund av coronapandemin. Vi har inte bestämt från när kontraktet ska börja gälla, men vår önskan är att vi stannar över hela säsongen”, skriver han till tidningen.

Regelbunden kontakt

Den önskan delas även av klubben. Mattias Johansson, spelande tränare i Frillesås, har regelbunden kontakt med anfallaren.

– Sjukt nog, med den bakgrunden han har med spel i flera stora ryska lag, är att han inställd på att komma tillbaka. Sedan handlar det delvis om att få ett arbetsvisum som krävs för att kunna korsa gränsen just nu. För oss är det en viktig del inför kommande säsong att Sergey kommer tillbaka, säger Johansson.

Poängmaskin

Den enkla anledningen till att anfallaren är en viktig pusselbit inför lagets tredje raka säsong i elitserien är hans kvaliteter på isen.

– Vi har ett bra lag redan nu innan Sergey är klar. Men det vore att ljuga om vi säger att det inte blir stor skillnad om han kommer eller inte, säger Johansson.

Anfallaren hann med sju matcher i grundserien och svarade för fem mål och två assist. Lägg där till ytterligare sex mål och två målgivande passningar på fyra kvalmatcher.

Vad är det han tillför laget som gör att ni vill ha tillbaka honom?

– Hans största styrka är att han höjer sin omgivning. Vilket är viktigare än alla mål och assist han gör, säger Mattias Johansson.

Han fortsätter:

– Han är en av de spelarna som har allra bäst inverkan på de yngre spelarna i vår trupp som måste ta större ansvar i vinter om vi ska ta ytterligare kliv. Han är väldigt peppande och är inte rädd för att lära ut, säger Johansson.

Läs fler bandynyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En osannolik målvaktslösning

Bandy Simon Staaf lade av för tolv år sedan. Han hoppade in för att stötta upp på trä...

Talangen ska fylla tomrummet

Bandy Frillesås BK visade att de är tyngre än allsvenska Nässjö. Dessutom visade 19-årige Gustav Friman vad han ...

Frillesås tvingas ställa in träningsmatch

Bandy I morgon, lördag, var det tänkt att Frillesås skulle träningsspela mot IFK Motala. Men så blir ...
Annons