Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

Rörigt i Aranäs fram till årsskiftet

Vägar kommer att stängas av under arbetet med omläggningen av ledningar. Arkivbild. 

 

I dag börjar arbetet med att lägga om ledningar i den expansiva stadsdelen Aranäs. Det är en förberedelse inför det kommande byggandet av nya bostadskvarter. Vägar, gator och andra ytor kommer att stängas av i omgångar fram till årsskiftet.

 

– Vi kommer att lägga om trafiken och använda intilliggande vägar. Man trafikplanerar och ser till att det finns framkomlighet. Vissa parkeringar och ytor måste vi även stänga av, säger Liw Rehnström, projektledare för Trafik & Park vid Kungsbacka kommun.

 

Det är fjärrvärmerör och fiberledningar som ska läggas om och arbetet kommer att ske i olika etapper fram till årsskiftet. I det förste skedet påverkas Lindens gata och arbetet där beräknas vara klart under sommaren. Under den tiden kommer trafiken att ledas om till Gymnasiegatan. Därefter kommer arbetet att flytta söder om cirkulationsplatsen ovanför Lindens gata. Enligt Liw Rehnström kommer man att informera trafikanter genom skyltning. 

– Vi kommer skylta när vägarna stängs av och hur man kan ta sig runt byggnationen, säger hon.

 

Ansvarig för flytten av ledningarna är Statkraft AB som äger fjärrvärmenätet, men även kommunen är inblandade eftersom att man är involverade i detaljplanerna för byggnationen i området. Omläggningen är en förberedelse inför att man ska bygga det nya bostadskvarteret Aranäs 3, där cirka 280 bostäder och ett parkeringshus med plats för cirka 1 000 bilar planeras, samt Aranäs 4 där det ska byggas cirka 180 lägenheter. Enligt Liw Rehnström är ledningsomläggningen bara början på byggarbetet som kommer att ske i området de närmsta åren.

– Byggnationen i stadsdelen kommer att märkas för alla som bor och rör sig i området. Men omläggningen av ledningarna är nog inte det som kommer synas och märkas mest, säger hon.

 

 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!