Vägar kommer att stängas av under arbetet med omläggningen av ledningar. Arkivbild. 

 

I dag börjar arbetet med att lägga om ledningar i den expansiva stadsdelen Aranäs. Det är en förberedelse inför det kommande byggandet av nya bostadskvarter. Vägar, gator och andra ytor kommer att stängas av i omgångar fram till årsskiftet.

 

– Vi kommer att lägga om trafiken och använda intilliggande vägar. Man trafikplanerar och ser till att det finns framkomlighet. Vissa parkeringar och ytor måste vi även stänga av, säger Liw Rehnström, projektledare för Trafik & Park vid Kungsbacka kommun.

 

Det är fjärrvärmerör och fiberledningar som ska läggas om och arbetet kommer att ske i olika etapper fram till årsskiftet. I det förste skedet påverkas Lindens gata och arbetet där beräknas vara klart under sommaren. Under den tiden kommer trafiken att ledas om till Gymnasiegatan. Därefter kommer arbetet att flytta söder om cirkulationsplatsen ovanför Lindens gata. Enligt Liw Rehnström kommer man att informera trafikanter genom skyltning. 

– Vi kommer skylta när vägarna stängs av och hur man kan ta sig runt byggnationen, säger hon.

 

Ansvarig för flytten av ledningarna är Statkraft AB som äger fjärrvärmenätet, men även kommunen är inblandade eftersom att man är involverade i detaljplanerna för byggnationen i området. Omläggningen är en förberedelse inför att man ska bygga det nya bostadskvarteret Aranäs 3, där cirka 280 bostäder och ett parkeringshus med plats för cirka 1 000 bilar planeras, samt Aranäs 4 där det ska byggas cirka 180 lägenheter. Enligt Liw Rehnström är ledningsomläggningen bara början på byggarbetet som kommer att ske i området de närmsta åren.

– Byggnationen i stadsdelen kommer att märkas för alla som bor och rör sig i området. Men omläggningen av ledningarna är nog inte det som kommer synas och märkas mest, säger hon.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.