Annons

Röda Korset inviger sommarbutik

I måndags invigde Röda Korset sin sommarbutik på Storgatan i Innerstaden. Allt överskott går till flyktingläger runt om i världen. 

Nyheter | 04 Maj 2021 08:43

Ann-Marie Nilsson är volontär på Röda Korset.

FOTO: Lena Andersson

Det var 80-åriga Ann-Marie Nilsson som fick äran att klippa invigningsbandet när Röda Korset öppnade sin sommarbutik på Storgatan. Hon är en veteran gällande volontärarbete i Röda Korset och har varit volontär där sedan år 1999.

Volontärer viktiga

”Utan våra volontärer skulle verksamheten inte kunna genomföras. Allting hänger på dem”, säger Anna-Leena Kuronen, verksamhetschef för Röda Korset i Kungsbacka, till Norra Halland när tidningen är på plats under invigningen.

Den nya butiken kommer att ha öppet under maj, juni och juli. I butiken kommer kunderna att kunna köpa både saker och kläder. Dock kan man inte ge gåvor till den nya butiken, utan detta sker i den befintliga butiken på Verstadsgatan.

Till flyktingläger

Allt överskott går till flyktingläger runt om i världen där behovet är som störst. Just nu går insamlingen till covid-19 bekämpning i flyktingläger i Jemen.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Halland framåt på miljöområdet

Politik Fem av de halländska kommunerna klättrar stadigt uppåt i tidningen Aktuell Hållbarhets årliga miljörankning. Men ...

Fler förhör i Heikkinenfallet

Blåljus Innan sommaren avgörs om Sara Heikkinen Breitholtz ska åtalas. Nu bekräftar åklagaren att hon delgivits misstanke om grovt ...

Äldre man kom på telefonbedragare

Blåljus Igår kväll ringde någon som uppgav sig jobba på en bank till en äldre man i Kungsbacka. ...
Annons