Vädret idag
Skurar
19°C
Prognos augusti 16, 2018
dag
Skurar
23°C
 

Röda Korset gjorde jobbig upptäckt

En gammal dubbelsäng dumpades i Röda Korsets container – och fastnade. Fyra volontärer fick ägna tid åt att få bort den uttjänta sängen.

– Det är respektlöst mot oss. Sängen var ju inte en gåva utan det är någon som har åkt hit bara för att använda vår container, säger verksamhetschef Anna-Leena Kuronen.

 

Det var på onsdagsmorgonen som Röda Korsets volontärer upptäckte att containern utanför secondhand-butiken på Inlag i Kungsbacka hade fyllts med en gammal dubbelsäng. Sängen hade fastnat och fyra volontärer tvingades ägna två timmar åt att få loss och frakta bort den.

I containern kastar Röda Korset normalt gåvor som av olika anledningar är osäljbara. Men det här var långt ifrån första gången som containern utnyttjas av andra:

– Tyvärr är vi med om det ofta, jag tycker att det är dålig respekt. Det handlar inte om att vi är kräsna med vad som lämnas in, vi är beroende av våra gåvogivare, men i sådana här fall är det ju inte tänkt som en gåva utan det är någon som har åkt hit bara för att använda containern, säger Anna-Leena Kuronen.

– I stället för att volontärerna kan börja jobba inne i butiken när de kommer hit måste de ägna två timmar åt det här. Det leder till att vi får upp färre varor på hyllorna och inte kan sälja lika mycket, det påverkar våra insamlingar såklart.

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 14 augusti

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23.
 
Kl 17–21 Graffiti-workshop. Lär dig måla graffiti och prova på den öppna konstväggen utanför Fyren.
 
Kl 19–20 Sommargympa på gräsmattan bakom Församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Alla är välkomna! Arr: Onsala Gymnastikförening och Onsala Församling.

Onsdag 15 augusti

Kl 13.30–15.30 Stickcafé i Onsala...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!