Annons

Röda Korset gjorde jobbig upptäckt

"Det är respektlöst mot oss. Sängen var ju inte en gåva utan det är någon som har åkt hit bara för att använda vår container"
Nyheter | 14 Juni 2018 07:15

En gammal dubbelsäng dumpades i Röda Korsets container – och fastnade. Fyra volontärer fick ägna tid åt att få bort den uttjänta sängen.

– Det är respektlöst mot oss. Sängen var ju inte en gåva utan det är någon som har åkt hit bara för att använda vår container, säger verksamhetschef Anna-Leena Kuronen.

 

Det var på onsdagsmorgonen som Röda Korsets volontärer upptäckte att containern utanför secondhand-butiken på Inlag i Kungsbacka hade fyllts med en gammal dubbelsäng. Sängen hade fastnat och fyra volontärer tvingades ägna två timmar åt att få loss och frakta bort den.

I containern kastar Röda Korset normalt gåvor som av olika anledningar är osäljbara. Men det här var långt ifrån första gången som containern utnyttjas av andra:

– Tyvärr är vi med om det ofta, jag tycker att det är dålig respekt. Det handlar inte om att vi är kräsna med vad som lämnas in, vi är beroende av våra gåvogivare, men i sådana här fall är det ju inte tänkt som en gåva utan det är någon som har åkt hit bara för att använda containern, säger Anna-Leena Kuronen.

– I stället för att volontärerna kan börja jobba inne i butiken när de kommer hit måste de ägna två timmar åt det här. Det leder till att vi får upp färre varor på hyllorna och inte kan sälja lika mycket, det påverkar våra insamlingar såklart.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons