Annons

RIG väntar för Samuel Börjesson

Enligt tränaren Patrik Karlsson är han en blivande landslagsstjärna. Och det må vara långt kvar, men Samuel Börjesson från Kungsbacka Tennisklubb har i alla fall tagit första klivet
– Vi får se, men jag ska försöka i alla fall, säger 15-åringen.

Sport | 12 Juli 2021 17:00

Seriös. För Samuel Börjesson har tennisen alltid varit en stor prioritet. Nu får han möjlighet att satsa ännu hårdare, som student på Riksidrottsgymnasiet i Båstad.

FOTO: Carl Schöndell

TENNIS. Största idolen är Rafael Nadal och för Samuel Börjesson är tennisen det enda som gäller.

– Jag har spelat fotboll också men tennisen har varit fokus. Det som är speciellt med tennis är att det är en individuell sport och det är jag själv som får äran vid vinst och även vid förluster, då kan man inte skylla på någon annan, säger Samuel.

Tennis sen barnsben

Det var efter att hans pappa tog honom till tennisbanan när han var fyra år gammal som han började med tennis. Och även om han har tränat länge så tycker han själv det är talangen som har tagit honom så pass långt i så ung ålder. Nu väntar alltså Riksidrottsgymnasiet i Båstad och där lär han stöta på bättre motstånd med många duktiga spelare som vill exakt samma sak som Samuel.

– Nivån kommer höjas ytterligare, där kommer jag behöva kämpa, säger Samuel.

Men han är inte speciellt orolig, han kommer att studera Samhäll/beteende eftersom samhällsprogrammet är det enda man kan välja på idrottsgymnasiet. Det handlar om att ha en backup ifall man skulle misslyckas.

– Om det inte går vägen med tennis skulle jag vilja vara sjukgymnast av något slag, säger han.

Från Falkenberg till Kungsbacka

Samuel kommer från Falkenberg men har i och med att pappan, Patrik Börjesson, blev tränare i Kungsbacka Tennisklubb, hakade Samuel på och kunde således utvecklas och bli en bättre spelare där.

–  Det fanns inte så många spelare att träna med i Falkenberg. I Kungsbacka har jag kunnat träna med bra seniorspelare och det har gjort att jag blivit en bättre tennisspelare.

Han har även funnit stor inspiration från pappa Patrik. Och trots att inte han gick hela vägen så tror Samuel att han har lärt sig mycket av honom. Och även om det är många år kvar till en eventuell landslagsplats som utlovats av tränaren Patrik Larsson, så tror sig 15-åringen ha receptet för att nå dit.

– Det handlar om att vara väldigt seriös och fokuserad på träningen, säger Samuel.

Och en brist på inspiration finns inte i tennisklubben, som de senaste åren skickat flera spelare till college i USA.

– Det är häftigt att klubben fått fram många spelare, säger Samuel.

Men det kanske inte kommer som en överraskning, då klubben har konkurrenskraftiga träningsmöjligheter och stor gemenskap. Något även Samuel skriver under på.
– Vi har en härlig grupp med mycket glädje och vi pushar varandra på träningen.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...
Annons