BANDY 2017-12-30 KL. 18:35

Revanschlystet Frillesås behåller ledningen

Frillesås BK mot Åby/Tjureda IF på Sjöaremossen i årets sista match. På bild: Anton Lööf.

Revanschlustan genomsyrade Frillesås inför årets sista match. Men snöridån gjorde det svårt för lagen på Sjöaremossen. Det var blött och tungt på plan, men trots det tuffa motståndet så lyckades Frillesås att säkra sin plats i serietoppen.

BANDY: BANDYALLSVENSKAN

Frillesås BK – Åby/Tjureda IF 3–2 (2–1)

”Såååjaaa!” hördes en glad Mattias Johansson ropa till sina lagkamrater i omklädningsrummet. Humöret hos spelarna i Frillesås BK efter årets sista match var på topp.

– Det känns så skönt! Vi har haft två tuffa matcher mot Åby/Tjureda och det känns bra med en seger efter förlusten, säger tränaren.

Efter att ha stått obesegrade i tio matcher fick Frillesås se sig besegrade av Åby/Tjureda på annandagen. Det var därmed ett revanschlystet lag som klev ut på isen på Sjöaremossen för att spela returmatchen mot samma motståndare. Och stämningen på planen var minst sagt laddad.

– Vi var nästan övertaggade i första halvlek. Men det var andra tag nu, förra matchen fick vi stryk för att vi inte var på hugget så vi var revanschsugna idag, säger Johansson och ler.

Men vädret gjorde det svårt för lagen att spela maximalt. Det täta regnet varvades med stora, dalande snöflingor. Stundom var det svårt att se genom snön. Lagom till halvtidspausen klarnade vädret en aning. Då stod det 2–1 till hemmalaget.

– Det blir en annan typ av spel. Det blir blött och tungt och jobbigt att åka. Man tappar bollen några gånger för att man får snö i ansiktet, förklarar Johansson om svårigheterna som vädret kan skapa.

Åby/Tjureda hade svårt för att få upp sina spelare och spelade långa bollar över planen. Men Frillesås behöll lugnet på planen och kunde passa upp bollarna och lyfte laget vid anfall. Efter 50 spelade minuter säkrade Calle Johansson 3–1–målet och kunde ta ner pulsen en aning. Men Åby/Tjureda jagade på och med drygt 70 minuter på klockan satte bortalaget 3–2 genom ett frislag. När slutsignalen ljöd gick ett jubel genom hemmalaget som sträckte upp klubborna mot skyn. Hemmasviten förblev orörd året ut.

– De som var hetast avgjorde matchen, och idag var det rättvist. Vi var lite piggare än dem, säger Johansson.

Vad tar ni med er från denna match?

– Framför allt tar vi med oss två poäng och att vi fortfarande leder serien, skrattar Mattias Johansson.

Matchfakta:

1–0 (05.31) Adrian Emretsson, 1–1 (11.41), 2–1 (39.39) Adrian Emretsson, 3–1 (51.23) Calle Johansson, 3–2 (70.55)