Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Replik: ”En obehaglig sanning”

Replik till "En obehaglig sanning om rådande klimathot"

 

Vad gör Kungsbacka kommun egentligen för att få ner utsläppen av fossila bränslen?

 

Charlotte Gärde kritiserar våra världsledare och deras inställning till klimathotet och jag kan inte annat än hålla med henne. När jag som en ensam riddare har valt att pendla mellan Onsala och Kungsbacka med el-cykel på grund av min klimatångest, så kan jag inte undgå att förtvivlat se på hur få vi är som verkar se på hotet med klara ögon. På cykelvägen, där jag är tämligen ensam, har jag full översikt över trafiksituationen i övrigt och jag kan med sorg konstatera att våra vägar fullkomligt svämmar över av bilar. De finns överallt. När det sedan också dimper ner en kallelse till möte angående den nya vägen i Onsala, så tror jag inte mina ögon. Menar de att den nya vägen fortfarande är aktuell att bygga? Efter denna höst med nya siffror och fakta från förtvivlade klimatforskare som larmar om att vi måste stoppa utsläppen av fossila bränslen, annars kommer jorden snart inte att klara högre temperaturer. Hur kan vi bara blunda för detta och planera för mer vägar och fortsätta att konsumera med skygglappar för våra ögon. Min fråga är, vad gör Kungsbacka kommun för att vi ska kunna nå klimatmålen? Vad gör kommunen för att få oss att sluta ta bilen och istället ta cykeln eller bussen? Vad gör kommunen för att få oss att handla mer klimatsmart och återvinna på ett hållbart sätt? Vi kommuninvånare klarar inte att själva bestämma dessa saker, vi behöver hjälp och det är bara de som styr i kommunen som kan besluta de obekväma besluten som tvingar oss att styra om och styra rätt.

Marlena Eriksson

 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!