Vädret idag
Klart
1°C
Prognos december 14, 2018
dag
Mulet
2°C
 

Rejält plusresultat för Frillesås BK

Arkivbild: Christian Johansson

 

Det var inte bara på isen som Frillesås BK hade ett lyckat år. När finanserna var sammanräknade kunde de redovisa ett plusresultat på 240 000 kronor.

 

BANDY. Under måndagskvällen hade Frillesås BK sitt årsmöte. Föreningen ökade omsättningen med 700 000 kronor till 2,4 miljoner, och vinsten landade på 240 000 kronor. Det innebär att föreningen har ett positivt kapital på 1,3 miljoner kronor inför elitseriesäsongen.

– Det var roligt. Det var över förväntan. Det var en serie som vi trodde skulle bli dyrare när två allsvenskor slogs ihop till en. Vi håller stenhårt i våra utgifter, det är förklaringen, säger Lars-Johan Svanström, klubbens ordförande.

 

Att omsättningen ökade beror mycket på avslutningen på serien – i sista omgången var det gratis entré när företag sponsrade och hela 1 700 personer tog sig till Sjöaremossen. Det är flera av klubbarna i elitserien som kämpar med att få ett plusresultat.

– Det är inte många som har det. Det känns bra att ha en buffert på 1,3 miljoner när vi kliver in i en serie som kostar mer.

 

I övrigt så valdes samtliga i styrelsen om på årsmötet. Det innebär att Lars-Johan Svanström fortsätter som ordförande, Lennart Olsson  är vice ordförande, Christer Lind är sekreterare och att Erland Johansson är kassör. Övriga ordinarie i styrelsen är Urban Bodin, Tobias Johansson Dahl och Tony Schultz.

Hade du planer på att kliva av?

– Lite grann, nu har jag suttit i tio år som ordförande. Att man kanske skulle byta oftare med det gick ju bra med Gösta Johansson som satt bra länge. Jag känner ett ansvar när det gick så bra i allsvenskan att vi tog oss upp. Man vill hjälpa till och ro i land det vi har börjat med.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

LÖRDAG 24 NOVEMBER

13.45. Träningsmatch Kungsbacka IF - Norvalla IF, Kungsbacka Sportcenter konstgräs.

 

LÖRDAG 24 NOVEMBER

15.45. Varla IBK-Stenungsund IBK, div 1 V:a Götaland, Aranäshallen. Välkomna!

 

LÖRDAG 1 DECEMBER

11.00. Tölö gymnastikförening har uppvisning lördagEN 1 december i Aranäshallen kl 11.00, 13.30 och 16.00. Insläpp 30 minuter före. Inträde.

Läs Mer

TYCK TILL:

Julen närmar sig med stormsteg, är du klar med förberedelserna?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera