Vädret idag
Klart
0°C
Prognos december 12, 2018
dag
Mulet
2°C
 

  Regnvåt föreningsdag i Frillesås

  Föreningsdagen på Frillesås torg blev en blöt tillställning. Då regnet kom var det många som sökte sig inomhus för att skydda sig mot störtskurarna.

  Trots det stora behovet av nederbörd kom det olämpligt för föreningsdagen på lördagsförmiddagen. Innan regnet bröt ut hann William Ekblad , 8 år och Viva Ekblad, 4 år i alla fall testa motionsföreningens träningsredskap med Laila Skoglund som instruktör. Sen kom störskurarna och många besökare försvann hem eller in till omkringliggande lokaler. När ovädret brakade loss satte sig några under tält men en och annan tröstade störtskurarna, bland annat Loke Ternevi som inte kunde låta bli att leka lite med klubba och boll.

  Till vardags spelar han bandy i Frillesås bandy som också var på plats med informationsblad och solrosor. Inomhus värmde Frillekören sedan upp de regnblöta besökarna genom att sjunga Abbalåtar och i bridgeklubbens lokaler satt några nyfikna som fick lära sig grunderna i denna sällskapliga kortspelskonst.

  Klubben försöker locka fler att lära sig spelet. Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Margareta Josefsson Frid fick instruktioner av Tove Roulund och testade sin förmåga med några herrar runt bordet.

  Räddningstjänsten var också på plats. Peter Adolfsson är räddningspersonal i beredskap och han fick besök av sin familj med yngsta barnet Jacob 13 månader som storögd besökare.

   

  Scouterna och Frillesås Friendship representerades av Simon Jorkander och Carina Lönnquist som tillsammans med sonen Loke Lönnquist och Linda Hjalmarsson höll sig torra under ett lämpligt tält i sann scoutanda.

  Berit Olsson stod länge kvar i regnet efter att Frillesås hembygdsförening avslutat sitt vinstlotteri. Allt som inte blivit övertäckt av plast var då genomdränkt efter regn.

   

  Camilla Hentschel

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS

   TYCK TILL:

   Norra Halland jobbar just nu med en artikelserie om pendling. Hur tar du dig till jobbet?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 11 december

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

   kl 12–15 Tisdagsträff med julbord i Varlakyrkan. Luciatåg, andakt och julbord. Föranmälan.  

   Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

   Kl 15–19 Julpyssel i Släps församlingshem. Pyssla loss med oss. Gröt, skinksmörgås...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!