Regnvåt föreningsdag i Frillesås

Föreningsdagen på Frillesås torg blev en blöt tillställning. Då regnet kom var det många som sökte sig inomhus för att skydda sig mot störtskurarna.
Nyheter | 11 Augusti 2018 15:17

Föreningsdagen på Frillesås torg blev en blöt tillställning. Då regnet kom var det många som sökte sig inomhus för att skydda sig mot störtskurarna.

Trots det stora behovet av nederbörd kom det olämpligt för föreningsdagen på lördagsförmiddagen. Innan regnet bröt ut hann William Ekblad , 8 år och Viva Ekblad, 4 år i alla fall testa motionsföreningens träningsredskap med Laila Skoglund som instruktör. Sen kom störskurarna och många besökare försvann hem eller in till omkringliggande lokaler. När ovädret brakade loss satte sig några under tält men en och annan tröstade störtskurarna, bland annat Loke Ternevi som inte kunde låta bli att leka lite med klubba och boll.

Till vardags spelar han bandy i Frillesås bandy som också var på plats med informationsblad och solrosor. Inomhus värmde Frillekören sedan upp de regnblöta besökarna genom att sjunga Abbalåtar och i bridgeklubbens lokaler satt några nyfikna som fick lära sig grunderna i denna sällskapliga kortspelskonst.

Klubben försöker locka fler att lära sig spelet. Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Margareta Josefsson Frid fick instruktioner av Tove Roulund och testade sin förmåga med några herrar runt bordet.

Räddningstjänsten var också på plats. Peter Adolfsson är räddningspersonal i beredskap och han fick besök av sin familj med yngsta barnet Jacob 13 månader som storögd besökare.

 

Scouterna och Frillesås Friendship representerades av Simon Jorkander och Carina Lönnquist som tillsammans med sonen Loke Lönnquist och Linda Hjalmarsson höll sig torra under ett lämpligt tält i sann scoutanda.

Berit Olsson stod länge kvar i regnet efter att Frillesås hembygdsförening avslutat sitt vinstlotteri. Allt som inte blivit övertäckt av plast var då genomdränkt efter regn.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänkt om. ...

Flera togs vid tillslag mitt i stan

Blåljus Plötsligt blev det fullt pådrag vid Swedbank på Gymnasiegatan. Flera ungdomar togs fast efter misstänkt pistolhot. Samtidigt ...

Stort polispådrag – letar efter pistolman

Blåljus Polisen har ryckt ut på ett larm om pågående dödligt våld mitt i Kungsbacka. Vid 14-tiden ...