Vädret idag
Molnigt
19°C
Prognos juli 19, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Regnvåt föreningsdag i Frillesås

Föreningsdagen på Frillesås torg blev en blöt tillställning. Då regnet kom var det många som sökte sig inomhus för att skydda sig mot störtskurarna.

Trots det stora behovet av nederbörd kom det olämpligt för föreningsdagen på lördagsförmiddagen. Innan regnet bröt ut hann William Ekblad , 8 år och Viva Ekblad, 4 år i alla fall testa motionsföreningens träningsredskap med Laila Skoglund som instruktör. Sen kom störskurarna och många besökare försvann hem eller in till omkringliggande lokaler. När ovädret brakade loss satte sig några under tält men en och annan tröstade störtskurarna, bland annat Loke Ternevi som inte kunde låta bli att leka lite med klubba och boll.

Till vardags spelar han bandy i Frillesås bandy som också var på plats med informationsblad och solrosor. Inomhus värmde Frillekören sedan upp de regnblöta besökarna genom att sjunga Abbalåtar och i bridgeklubbens lokaler satt några nyfikna som fick lära sig grunderna i denna sällskapliga kortspelskonst.

Klubben försöker locka fler att lära sig spelet. Elisabeth Ingemarsson Nilsson och Margareta Josefsson Frid fick instruktioner av Tove Roulund och testade sin förmåga med några herrar runt bordet.

Räddningstjänsten var också på plats. Peter Adolfsson är räddningspersonal i beredskap och han fick besök av sin familj med yngsta barnet Jacob 13 månader som storögd besökare.

 

Scouterna och Frillesås Friendship representerades av Simon Jorkander och Carina Lönnquist som tillsammans med sonen Loke Lönnquist och Linda Hjalmarsson höll sig torra under ett lämpligt tält i sann scoutanda.

Berit Olsson stod länge kvar i regnet efter att Frillesås hembygdsförening avslutat sitt vinstlotteri. Allt som inte blivit övertäckt av plast var då genomdränkt efter regn.

 

Camilla Hentschel

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!