Säker seger. När sista momentet var klart stod Iseråsskolan som klara vinnare i Hallandsfinalen. Foto: Daniel BlomqvistDet var stundtals nervöst, men blev aldrig riktigt spännande. Eleverna från Iseråsskolan i Onsala vann Hallandsfinalen i Vi i femman med god marginal. Iseråsskolan tog tidigt en rejäl ledning mot Åledsskolan från Halmstad. Meja Sandström och Charlie Karlsson prickade rätt på frågor som var årets alpina VM går, vilken historisk person som spikade upp de teser som kom att skapa protestantismen (det senare var även svaret på fråga B), samt knäckte det matematiska problemet utan besvär. Och på frågan hur de kom fram till rätt resultat svarade Charlie Karlsson från Iseråsskolan kallt:
– Vi räknade ut det. Men det fanns frågor som var kluriga. Båda lagen gissade att schottis var en maträtt, och på frågor om EU hade båda lagen problem. Läs även: Iserås har is i magenMen på det stora hela tappade Iseråsskolan inte många poäng, och när sista momentet ”stegen” var avklarat stod Meja Sandström och Charlie Karlsson som segrare med siffrorna 35-18. När de tävlande efteråt får frågan av programledaren om hur de känns blir svaren:


– Bra, jag har inte fattat det riktigt än, säger Meja Sandström med ett skratt. 


– Det är jättestort och roligt, säger Charlie Karlsson lugnt. Därmed är Iseråsskolan halländska mästare och har nu chans att få tävla i riksfinalen dit tre lag kan ta sig. Vilka lag som kvalificerat sig dit presenteras på onsdag förmiddag klockan 10.40.