Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Prognosen: Värmen stannar en vecka till

Mestadels soligt och temperaturer på som mest mellan 28 och 30 grader – det är prognosen för helgens väder. Redan nu är det hårt tryck på badplatserna i kommunen.

 

Och det varma vädret som hållit sig fast under stora delar av maj månad ser ut att fortsätta en vecka till. Enligt SMHI:s prognos är temperaturer på mellan 28 och 31 grader att räkna med nästa vecka. Först på fredag väntas något lägre temperaturer.

 

Vad gäller nederbörd ser det inte ut som att det är regn att vänta under de närmaste tio dagarna, enligt SMHI:s prognos.

 

Helgens prognos för helgen innebär att Kungsbacka snuvar turistorter som Malaga, Palma, Split vad gäller temperaturer. För den som är badsugen i värmen börjar det nu finnas bryggor och badstegar att bada ifrån på de flesta badplatser. Kommunen påbörjade arbetet med att lägga i bryggor och stegar den här veckan och har hunnit med samtliga badplatser förutom i Lerkil och Gårda Brygga i Åsa, där ytterligare arbete återstår under nästa vecka.

Kommunen har normalt som mål att bryggorna ska vara på plats från den 1 juni, men de senaste veckornas värmebölja har fått kommunen att skynda på arbetet, berättar Bo Axelsson, arbetsledare på driftsavdelningen:

– Jag tror aldrig jag har varit med om ett sådant här tryck på badplatserna så pass tidigt på året, säger han.

 

Från den 1 juni börjar kommunen mäta vattentemperaturerna på badplatserna.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

 

Följ Norra Halland på Instagram

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!