Fullmäktiges beslut om maxpriser den 11 juni:

Barn 0-2 år: Gratis

Barn 3-11 år: 40 kr fram till kl 14.00. 50 kr övrig tid. Årskort 900 kr.

Unga (12-17 år): 60 kr fram till kl 14.00. 70 kr övrig tid.

Vuxna samt seniorer (motionssim): 60 kr fram till kl 14.00. 70 kr övrig tid. Årskort 1700 kr.

Relaxavdelningen är inte inkluderad i dessa priser.

 Den 1 januari tar stockholmsföretaget Medley över driften av simhallarna i Kungsbacka och Fjärås.
– Vi tar över driften av simhallen i Fjärås samt den gamla hallen i Kungsbacka från årsskiftet fram tills att den stänger den 29 mars. Sedan öppnar vi den nya simhallen i början av juni. Exakt datum för invigning är inte bestämt än, säger Camilla Eriksson.

En het fråga under året såhär långt har varit hur de nya priserna kommer att se ut. Fram till nu har ett årskort för seniorer legat på 670 kronor. Med det nya förslaget om maxtaxor skulle det priset mer än fördubblas och hamna på 1700 kronor – ett förslag som nu blir verklighet. Camilla Eriksson bekräftar att de nya priserna kommer att bli de maxpriser som föreslagits
– Ja det stämmer, så blir det. Det blir en av de finaste simhallarna i Sverige, och vi kommer att ha något för alla målgrupper.

Camilla Eriksson, affärsutvecklingschef på Medley som ska driva Kungsbackas simhallar från och med den 1 januari 2020. Foto:Daniel Blomqvist

Beslutet om vad de nya avgifterna som mest skulle få hamna på togs av nämnden i februari. Förslaget klubbades sedan av fullmäktige i juni.
Så här motiverade Kultur och fritids ordförande, Kristina Karlsson (C) förslaget i våras.
– Det blir en stor höjning, men samtidigt har vi inte höjt priserna på åtta år.
Förslaget baserades på att den nya simhallen är en av de största satsningarna i Kungsbacka på senare år.
– Går man som senior och simmar en gång i veckan, då blir priset 33 kronor per tillfälle, sa Kristina Karlsson till Norra Halland i våras.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.