Annons

Prisades i största uppfinnartävlingen

Kommer du ihåg Aya Farajallah och Saga Hognert i 8A på Hedeskolan Kattegatt i Kungsbacka? För en tid sedan placerade de sig på tio i topp i Sveriges största uppfinnartävling, Finn Upp. Nu har de prisats för sin fiffiga uppfinning Penn Propp.

Skola | 25 September 2020 19:56

För en tid sedan placerade de sig på tio i topp bland de 650 deltagarna i den stora uppfinnartävlingen Finn Upp. Nu har Aya Farajallah och Saga Hognert fått hederspris för sitt fiffiga suddgummi Penn Propp.

FOTO: Marc Femenia

Den högtidliga prisutdelningen ägde rum i måndags, 21 september, på Nobel Prize Museum i Stockholm. För sin finurliga uppfinning – multifunktionspennsuddet Penn Propp, fick Aya och Saga ta emot ett fint hederspris, och en check på 1 000 kronor.Finn Upp, Aya Farajallah,

Beröm för marknadsundersökning

Prisutdelare var kände ekonomiprofessorn Micael Dahlén, som gjort sig känd för att vara en nytänkare.

Den sparsmakade juryn som arbetade på uppdrag av Finn Upps grundare i den ideella föreningen Ingenjörssamfundet och Svenska Uppfinnareföreningen samt Skolverket och de fackliga organisationer som äger Finn Upp – Unionen, Vision, ST, Finansförbundet och Försvarsförbundet – imponerades av de två Kungsbackatjejernas praktiska suddgummilösning. De imponerades även stort av att Aya och Saga gjort en marknadsundersökning för att ta reda på om det finns någon efterfrågan på deras produkt.

Finn Upp, Saga Hognert
Saga Hognert. FOTO: Marc Femenia

Den största uppfinnartävlingen

Juryns motivering löd: ”För en genomförd marknadsundersökning, ett viktigt men ofta saknat moment i innovationsprocessen. Med undersökningen ser vinnarna att det finns en efterfrågan på uppfinningen.”

Finn Upp är Sveriges största uppfinnartävling för unga. I år lockade den cirka 650 deltagare. Tävlingens syfte är att väcka ungas lust att uppfinna och att ge dem möjlighet att träna upp sina innovativa förmågor. Så att de på sikt kan bilda en ny generation svenska uppfinnare.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Villkorligt för vild vansinnesfärd

Kungsbacka Villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Det blir straffet för den 23-årige man som i början ...

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Åtalas för otillåten pepparspray

Blåljus En man i 50-årsåldern åtalas för innehav av flera patroner OC-spray, som är pepparspray som till exempel ...
Annons