Det satt långt inne, men till sist tog också prins Daniel några hopp genom de utlagda rockringarna på idrottsplanen bakom Gullregnsskolan.

Annars låg fokus vid torsdagens besök på att få barnen i rörelse. Och deras föräldrar.

 

Det var späckat schema för prinsen, när han besökte Kungsbacka under några timmar i torsdags eftermiddag. Först möte med politiker och tjänstemän i stadshuset (se fredagens tidning), sedan raskt vidare till Gullregnsskolan, där En frisk generation hade sin vanliga torsdagsträning. Projektet går ut på att både barn och deras föräldrar får testa på olika sporter tillsammans, för att kanske hitta något att fortsätta med, men även att laga mat tillsammans för att lära sig bättre matvanor.

cs-prins-daniel-gruppbild

Efter att ha hälsat på arrangörer och ställt ett gäng frågor till barnen som deltar i projektet, har prins Daniel fått på sig en tränarjacka och begett sig ut på planen där IF Rigor håller i dagens friidrottsträning. Att han finns på plats här beror inte minst på att han är beskyddare av organisationen En frisk generation. Att ämnet engagerar honom märks tydligt.

– Det sociala arvet är väldigt viktigt i det här sammanhanget. Det är därför det är så bra att kunna vända sig till både barn och föräldrar samtidigt. Men det är väldigt svårt att säga om ansvaret ligger på föräldrar, skola eller kommun. Hela samhället måste ställa upp och hjälpas åt tillsammans.

 

Läs mer om besöket och se fler bider i Norra Halland 2 maj.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.