Fredagskvällen bjuder på stå upp-komik i Kungsbacka när Skrattbubblan har säsongspremiär. Klubbvärden Martin Johansson ser fram emot att få komma igång och bjuda publiken på skratt.

FOTO: Daniel Blomqvist

Fredagskvällen innebär säsongspremiär för Skrattbubblan Comedy Club som nu inleder sin femte säsong med stå upp-humor på Rum 35 i Kungsbacka. Kända namn utlovas, och inför höststarten kan klubben locka med komikern Ann Westin.
– Det känns väldigt kul och speciellt att hon vill komma till våran lilla klubb. Hon är ju göteborgskomiker från början, men utgår nu ifrån Stockholm, så det var inte självklart att hon kunde ha vägarna förbi, säger Martin Johansson.

Ann Westin gästar Skrattbubblan. Foto: Robert Eldrim

Han är själv klubbvärd tillsammans med EvaLotta Olofsson, och tillsammans kommer de att utgöra konferencierer under kvällarna.
– Givetvis kommer vi att köra lite humor också, men det är inte vi som är i fokus, säger Martin Johansson.
Hur ser trenden ut inom stå upp-komik, vad skojas det om?
– Det är klart att det finns trender, men de flesta gör nog något utifrån vad de själva tycker är kul, och så försöker man förmedla det på något humoristiskt sätt. Det handlar väl om att hitta sin grej som man känner sig trygg i och så försöker man hitta energin tillsammans med publiken, säger klubbvärden.

Med nya namn inför varje tillfälle samt en blandning av lokala och kända komiker hoppas nu arrangörerna få till en varierad klubb under hösten.
– Vår ambition är att kunna variera och bjuda in såväl lokala komiker som mer kända från övriga landet. Humor är en smaksak, men förhoppningsvis ska vi göra alla glada, säger Martin Johansson.

Under säsongspremiären gästar, förutom Ann Westin, även göteborgskomikerna Katarina Alfredssson och KG Malm.