Annons

Populärt med yoga i slottsträdgården

I sommar kan du yoga på Tjolöholms slottsträdgård. Yogaläraren Josefin Andersson leder en liten grupp genom en mjuk och lugn yinyoga på gräsmattan bakom slottet med havet som utsikt.

Åsa | 17 Juli 2021 15:00

Från vänster: Annelie Andersson, Josefin Andersson och Charina Åkesson efter dagens yogaklass på Tjolöholm.

FOTO: Lena Andersson

Josefin Andersson

Josefin driver företaget Älska Vara Nu där hon arbetar som yogalärare, konstnär och kreatör. Hon undervisar i kurserna Hej mer kreativitet! Hej då prestation, Våga vara du, Yoga för Den hållbara chefen samt driver Rehabprogram för utmattade. I övrigt undervisar hon workshops och helgkurser där hon kombinerar yoga och skapande. Som konstnär ställer hon ut på gallerier runt om i Västsverige.

För första gången erbjuder Tjolöholms slott yoga i slottsträdgården i kombination med frukost på restaurang Storstugan.

– Platsen hjälper till att skapa närvaro. Yogan tillsammans med naturen och konsten är saker som kan väcka mycket känslor och är något av det bästa vi kan få. Frukosten är en härlig bonus där deltagarna efteråt kan samtala om sina upplevelser, säger Josefin.

 

Yoga, natur och konst

Förutom att vara yogalärare ställer hon ut konst på galleriet ovanför slottsbutiken på Tjolöholm: Galleri Loftet. Där samlas deltagarna om det regnar.

Konsten är gjort i tusch med mycket vatten på akvarellpapper. Motiven är oftast abstrakta med mycket färg, men ibland förekommer blommor och landskap.

Josefin berättar att galleriet som yogalokal är en nyhet på Tjolöholm i sommar. För Josefin är yogan en förutsättning för skapande. Hon berättar att hon först var tvungen att känna sig trygg i sin kropp innan hon kunde börja skapa. Nu driver hon företaget Älska Vara Nu där hon arbetar som yogalärare, konstnär och kreatör.

Yogan i slottsträdgården har pågått sedan 5 juni och kommer att fortsätta under hela augusti. Sista gången kommer att avslutas med en heldag där även lunch och fika ingår, men datumet för detta är ännu inte spikat.

Många kommer med vänner eller med sin partner till slottsyogan. En del har rest långt för att vara med medan andra är besökare på Tjolöholm som ser yogan som en aktivitet de kan göra i samband med sin vistelse.

– Nu efter vintern är det många som vill lämna stan och komma ut på landet och den exklusiva slottsmiljön är mycket omtyckt, säger Josefin.

Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs. Klassen börjar med en kort introduktion till vad yinyoga är, sedan guidar Josefin dig genom positionerna under 90 minuter av mjuk yoga. Vilan är ett viktigt inslag.

 

Fin avkoppling

Josefin är specialist på återhämtning och rörelse och hur detta kan koppas till ökad kreativitet och livsglädje. Hon har en lugn personlighet och med glädje och erfarenhet guidar hon deltagarna genom en fantastisk yogaupplevelse som skapar en trygghet att vila i.

Två av dagens deltagare är Charina Åkesson från Sätila och Annelie Andersson från Fjällbacka. Annelie berättar att hon fick ställa klockan på fem på morgonen för att hinna i tid till klassen som börjar klockan åtta denna lördagsmorgon.

– Men det var det värt! säger hon med eftertryck och förklarar att yoga är en fin avkoppling som också ger smidigheten i kroppen.

Charina berättar att hon speciellt uppskattar att Josefin låter deltagarna vila efter varje position.

– Yoga är att titta in i ens inre och hitta sig själv. Det känner jag att jag har gjort i dag.

Fler nyheter

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Högt tryck på Tjolöholms musikscen

Musik I tisdags uppträdde Emil Jensen och Thomas Di Leva på Tjolöholm. Stämningen var hög och arrangö...

Distanstränar i grupp – online och i realtid

Lindome Många gym håller just nu stängt, på grund av Corona. Men på Lindome Gym och Hälsa ...

Appar för hemmaträning ger friskvårdsbidrag

Jobb & Pengar Har du valt att motionera, banta eller sluta röka med stöd från en mobilapp? Nu kan du ...
Annons