Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Politiker behöver komma även till Åsa

Margareta i Åsa

Åsa, Fjärås, Frillesås med flera orter ser nästan aldrig en företrädare för de politiska partierna.  

En gästhamn i Gottskär är naturligtvis positivt  för kommunen, men det finns också andra viktiga frågor. 

Inköp/bygg av villavagnar är säkert en bra lösning för nyanlända men hur har partierna tänkt att lösa integrationen. Det finns säkert olika möjligheter att i samarbete med företagarna i kommunen få till ett bättre samarbete vad gäller praktik, anställning, med mera.

Det vore ännu bättre att få träffa våra politiker och diskutera behoven i  olika delar av kommunen inte bara i Kungsbacka och Onsala. 

Åsa, Fjärås, Frillesås med flera orter ser nästan aldrig en företrädare för de politiska partierna.  

Knappast något som stärker det demokratiska arbetet och engagerar invånarna att delta i kommunpolitiken.

Boende i Åsa skulle nog vara intresserade av att Varbersvägen genom Åsa förbättrades så att vi boende slapp alla  hålor i vägen vid bilkörning. Tillfälliga lagningar är knappast en hållbar strategi trots att Trafikverket ansvarar för underhållet. Hur tänker de politiska partierna i denna fråga?

Byggandet av bostäder i Åsa har uppenbarligen helt avstannat. Även om marken i Åsa till stor del är privatägd borde kommunens representanter vara tillräckligt professionella för att lösa dessa frågor. Kanske kan man kräva mer av de politiker som får 25 procent i löneförhöjning?

Vi tycker nog att det finns en hel del frågor såsom infrastruktur, integration och utveckling av andra delar av kommunen som knappast nämns av politikerna.

För att demokratin skall fungera måste samtliga invånare känna sig delaktiga, annars finns risken för att icke-demokratiska partier får fäste i vårt land.

Margareta i Åsa

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!