Annons

Polisens vädjan: ”Prata med era tonåringar!”

Stökiga och berusade ungdomar i låga åldrar har under helgen gett polisen i Kungsbacka en hel del att göra. Nu vädjar polisen till kommunens tonårsföräldrar: ”Ta gärna ett snack med era ungdomar om covid och smittspridningen”

Blåljus | 15 November 2020 12:41

Ungdomar har under helgen gett polisen i Kungsbacka en del att göra. Nu vädjar man till kommunens tonårsföräldrar: ”Prata med era barn”.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

På sin Facebooksida berättar Polisen i Kungsbacka om en fredagskväll med flera utryckningar till stökiga ungdomsfester.

Kissade från balkong

Till en av dem kallades polisen med anledning av att en festdeltagare ställt sig och kissat rakt ned på gatan från en balkong. Vid en annan ”festlighet” hittades en ung tjej som druckit sig medvetslös.

På en tredje adress, dit polisen kallats av grannar som tyckte att ljudnivån var för hög, upptäcktes en samling som var allt annat än Corona-anpassad.

”På ett ställe fanns runt 45 st ungdomar i en liten lägenhet. Det var många onyktra personer där och merparten var under 18 år.”, skriver Kungsbackapolisen på sin Facebooksida.

Eftersom de flesta som behövde tas omhand var under 18 år nöjde sig de tjänstgörande poliserna med att köra hem ungdomarna till deras föräldrar och där hålla vad man kallar ett ”uppsträckningssamtal”.

Sprang på Kungsmässans tak

Det blev också följden för de fyra pojkar i 13-årsåldern som vid 22-tiden på lördagskvällen omhändertogs av polisen efter att de sprungit omkring på Kungsmässans tak.

Killarnas livsfarliga förehavanden iakttogs av en ordningsvakt som kallade på polis. När patrullen kom fram till platsen sprang pojkarna därifrån.

Polisen hann dock snabbt ikapp tre av dem, som kördes hem till sina föräldrar.

Under ingripandet lyckades poliserna även ta reda på vem den fjärde takklättraren var. När hans tre kamrater satts i säkerhet hos sina föräldrar gjorde polisen hembesök även hos honom.

Stökiga ungdomar oroar

Omyndiga och minderåriga som busar och festar har på senare tid varit ett större problem än vanligt för polisen i Kungsbacka.

Från polishåll oroar man sig nu för att problemen ska eskalera och att någon av de unga ska komma till allvarlig skada.

En oro för att ungdomarnas aktiviteter ska leda till att fler smittas av det nya coronaviruset finns också. Nu uppmanar man Kungsbackas tonårsföräldrar att hålla extra bra koll på sina ungdomar.

”Prata med barnen”

”Ta gärna ett snack med era ungdomar om covid och smittspridningen, var håller just din ungdom hus i kväll?” skriver polisen i Kungsbacka på sin Facebooksida.

– Prata med barnen, så att de förstår att just nu kanske inte är den bästa tiden att umgås på det sättet som vi sett under helgen. Att exempelvis samlas och ha fest i en liten lägenhet gör det svårt att hålla avstånd. Ungdomar kanske inte blir så svårt sjuka om de smittas av coronaviruset. Men de kan sprida smittan vidare till andra, som är i riskzonen. Nu måste vi försöka hjälpas åt att hålla ut, lägger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Blodig man kom till polisstationen – hade blivit misshandlad

Blåljus En man som blödde från pannan kom till polisstationen i Kungsbacka igår kväll. Han uppgav att ...

Halland framåt på miljöområdet

Politik Fem av de halländska kommunerna klättrar stadigt uppåt i tidningen Aktuell Hållbarhets årliga miljörankning. Men ...

Fler förhör i Heikkinenfallet

Blåljus Innan sommaren avgörs om Sara Heikkinen Breitholtz ska åtalas. Nu bekräftar åklagaren att hon delgivits misstanke om grovt ...
Annons