Vädret idag
Molnigt
19°C
Prognos juni 26, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Polisen vill se fler nattvandrare

Vill organisera. I Kungsbacka stad finns det just nu ingen organiserad nattvandring. "Det har funnits, och då varit föräldrar som själva haft barn i skolålder som organiserat på egen hand", säger kommunpolis Anna Lindqvist. 

 

I vissa orter i kommunen fungerar det redan bra. Men i Kungsbacka stad finns idag ingen organiserad nattvandring. Nu bjuder kommunen i samarbete med polisen in till träff för att informera och locka vuxna att ge sig ut på stan.

 

Det kan handla om centrum, men egentligen överallt där ungdomar samlas eller håller till på kvällar och nätter. Man ska inte ingripa, utan syftet är att vara ett stöd och att synas. Så förklarar kommunpolis Anna Lindqvist syftet med nattvandring.

– Det handlar om att finnas där och vara kontaktskapande. Vi vet att vuxna på stan skapar en större trygghet, säger hon.

 

Den 23 maj arrangerar polisen en informationsträff på polisstationen i Kungsbacka. Förhoppningen är att få ut fler vuxna på kvällarna, särskilt i och omkring Kungsbacka stad.

– Just nu finns det ingen organiserad nattvandring i Kungsbacka. Det har funnits, men ofta bedrivits av eldsjälar som själva kanske haft barn i skolan. När ungdomarna sedan växer upp ebbar det ut, och det är ett problem. Det är dessutom i Kungsbacka som de flesta brotten sker. Uppdraget kan till exempel handla om att stödja någon som är onykter eller lider av psykisk ohälsa och behöver prata, säger Anna Lindqvist.

 

I Fjärås har det nyligen startats en organiserad nattvandring. Men även där vill polisen se fler intresserade.

– Och det måste inte vara föräldrar. Det kan vara pensionärer, hundägare, eller vem som helst som vill engagera sig. Alla är välkomna. Och vi har märkt att människor vill hjälpa till, så vi tror och hoppas på det här, säger Anna Lindqvist.

 

 

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!