Annons

Polisen vill se fler nattvandrare

Kommunen bjuder i samarbete med polisen in till träff för att informera och locka vuxna att ge sig ut på stan.
Nyheter | 20 Maj 2019 13:42

Vill organisera. I Kungsbacka stad finns det just nu ingen organiserad nattvandring. “Det har funnits, och då varit föräldrar som själva haft barn i skolålder som organiserat på egen hand”, säger kommunpolis Anna Lindqvist. 

 

I vissa orter i kommunen fungerar det redan bra. Men i Kungsbacka stad finns idag ingen organiserad nattvandring. Nu bjuder kommunen i samarbete med polisen in till träff för att informera och locka vuxna att ge sig ut på stan.

 

Det kan handla om centrum, men egentligen överallt där ungdomar samlas eller håller till på kvällar och nätter. Man ska inte ingripa, utan syftet är att vara ett stöd och att synas. Så förklarar kommunpolis Anna Lindqvist syftet med nattvandring.

– Det handlar om att finnas där och vara kontaktskapande. Vi vet att vuxna på stan skapar en större trygghet, säger hon.

 

Den 23 maj arrangerar polisen en informationsträff på polisstationen i Kungsbacka. Förhoppningen är att få ut fler vuxna på kvällarna, särskilt i och omkring Kungsbacka stad.

– Just nu finns det ingen organiserad nattvandring i Kungsbacka. Det har funnits, men ofta bedrivits av eldsjälar som själva kanske haft barn i skolan. När ungdomarna sedan växer upp ebbar det ut, och det är ett problem. Det är dessutom i Kungsbacka som de flesta brotten sker. Uppdraget kan till exempel handla om att stödja någon som är onykter eller lider av psykisk ohälsa och behöver prata, säger Anna Lindqvist.

 

I Fjärås har det nyligen startats en organiserad nattvandring. Men även där vill polisen se fler intresserade.

– Och det måste inte vara föräldrar. Det kan vara pensionärer, hundägare, eller vem som helst som vill engagera sig. Alla är välkomna. Och vi har märkt att människor vill hjälpa till, så vi tror och hoppas på det här, säger Anna Lindqvist.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbackabo ny stor-vd hos Stordalen

Jobb & Pengar Som mångårig chef inom Petter Stordalens hotellimperium är han redan en profil i den skandinaviska hotellbranschen. Nu tar ...

Fritagen ännu på fri fot

Blåljus Den man som fritogs från sin placering vid Fagared i samband med en bevakad permission i Kungsbacka är ännu ...

Debatt: Varför är det så svårt att få hjälp?

Debatt Nu är jag uppriktigt förbannad! Varför? Jo för att jag har blivit nekad vuxenpsykiatrisk mottagning (VPM) två ...
Annons