Annons

Polisen vädjar om hjälp efter apoteksrån

En knivbeväpnad man rånade apoteket Hjärtat i Kungsmässan. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att klara upp brottet.
Nyheter | 20 November 2018 14:17

“Han hade kommit åt en summa pengar, och tappade en del på vägen, och han hade även kommit åt tabletter, som han också tappade en del av på vägen”

 

En knivbeväpnad 35-årig man rånade apoteket Hjärtat i Kungsmässan. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att klara upp brottet.

 

Det var strax före klockan 17 lördagen den 10 november som polisen larmades om rånet. En knivbeväpnad 35-årig man hade slagit till mot apoteket:

– En man som ska ha varit knivbeväpnad har hotat apotekspersonal, sa Anna-Karin Ringdahl stationsbefäl vid Kungsbackapolisen till Norra Halland.

Enligt Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, tog vakter på plats upp en jakt efter mannen.

– Han hade kommit åt en summa pengar, och tappade en del på vägen, och han hade även kommit åt tabletter, som han också tappade en del av på vägen, sa Hans Lippens. 

 

Mannen ska ha sprungit ut från Kungsmässans entré mot gamla kyrkogården. På övervakningsfilm från Kungsmässan syns enligt polisen två unga män som filmar händelsen med sina mobiler mot entrésnurran. Nu är polisen måna om att komma i kontakt med männen, eftersom filmerna kan vara viktigt bevismaterial. 

”Var det du som filmade händelserna i entrésnurran, eller vet du vem som gjorde det? Kontakta handläggare”, skriver Kungsbackapolisen på sin Facebooksida.

 

 

Gärningsmannen greps kort efter händelsen och sitter just nu häktad, meddelar polisen.

 

Skaffa Norra Hallands app här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Färre lokala konkurser – trots pandemin

Jobb & Pengar Antalet konkurser ökade i juli. Men Kungsbackas företag har hittills stått stadigt i coronakrisen. Enligt sajten Kreditrapporten minskade ...

Lättnad och längtan inför skolstarten 

Skola Distansundervisning gick an, men ingenting går upp mot att träffas i verkligheten. Det tycker Mikael Blomgren, lärare ...

Se upp för giftiga alger innan du badar

Nyheter Värmen håller i sig och lockar till havsbad i helgen. Men kommunen manar till försiktighet. Många ...
Annons