Vädret idag
Mestadels soligt
19°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Polisen söker vittnen efter misshandel

Efter en oprovocerad misshandel i centrala Kungsbacka natten till tisdagen, söker nu polisen efter ett vittne som avbröt händelsen, och som kan hjälpa till med signalement på de tre gärningsmännen.

 

Det var vid halv tolvtiden natten till tisdagen som 19-åringen kom åkande på sin skateboard på Storgatan i centrala Kungsbacka. I höjd med Cassels stannade han för att plocka upp sin skateboard och gå över vägen mot Badhusparken.

Han hörde någon som skrek bakom honom och tog av hörlurarna för att lyssna. Då blev han plötsligt påhoppad bakifrån av tre okända män i åldrarna 15 till 17 år. En av männen höll fast 19-åringen medan de andra utdelade knytnävsslag i ansiktet på honom och riktade flera sparkar mot hans revben.

 

Misshandeln blev avbruten av en äldre man i åldern 50 till 60 år, som hade kommit gående från resecentrum och såg vad som pågick.

– Han hade ropat ”vad håller ni på med?” men när gärningsmännen inte lyssnat hade han kommit närmare. Då hade männen försvunnit mot torget förbi Cassels, berättar Lotta Collin utifrån polisens förhör med 19-åringen.

Hon är gruppchef i Kungsbackapolisens utredningsgrupp. Nu vill hon komma i kontakt med denne man som avbröt misshandeln, eller andra vittnen som kan ha sett någonting av misshandeln, för att få signalement på gärningsmännen.

 

Mannen ska ha frågat 19-åringen hur det var med honom och om han behövde hjälp. Men därefter ska de ha skiljts åt utan att lämna några uppgifter, och 19-åringen ska ha begett sig hem till sina föräldrar.

– Vad vi vet var det en oprovocerad misshandel och vi ser allvarligt på händelsen. Därför är vi angelägna om att få kontakt med vittnen, säger Lotta Collin.

 

Har du sett något av misshandeln? Ring 114 14 och fråga efter Lotta Collin.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!