Annons

Pojkar rånades i centrum – polisen söker vittnen

Var du en av dem som igår eftermiddag vid 16.25 passerade bron över Kungsbackaån, bakom Lindälvshallen? I så fall kan du sitta inne med information som är viktig för tre tolvåriga pojkar, som utsattes för ett rån mitt på bron.

Blåljus | 16 Mars 2021 18:19

Tre killar i tolvårsåldern rånades igår, mitt i centrala Kungsbacka. Nu söker polisen vittnen.

FOTO: Josefine Julén

De tre tolvåringarna kom gående på bron över Kungsbackaån, i riktning mot Kungsmässan när de plötsligt stötte ihop med två andra, något äldre, ungdomar som kom gående i motsatt riktning.

Bestals på mobilerna

De två mötande ungdomarna stoppade pojktrion. Genom att hota de tre killarna med stryk tvingade de till sig pojkarnas mobiltelefoner.

När de tagit vad de ville ha av sina offer försökte rånarna förmå pojkarna att avstå från att kontakta polisen genom att hota dem.

Därefter lämnade de platsen.

Söker vittnen

När de uppskrämda pojkarna kom hem och kunde berätta för sina föräldrar vad som hänt kontaktade föräldrarna polisen. De tre pojkarna ska nu förhöras av polis.

Polisen söker även vittnen som sett rånet. Enligt efterlysningen ska det hela ha gått så lugnt till att rånarna och deras offer för förbipasserande mycket väl kan ha misstagits för fem bekanta som stod och pratade med varandra på bron.

Den som har gjort iakttagelser på och i området kring den aktuella bron mellan 16.25 och 16.40 igår kväll uppmanas att ringa 114 14.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Blodig man kom till polisstationen – hade blivit misshandlad

Blåljus En man som blödde från pannan kom till polisstationen i Kungsbacka igår kväll. Han uppgav att ...

Vykortskampanj ska skydda mot bedragare

Politik Blir du uppringd av någon som presenterar sig som vård- eller myndighetsanställd och ber dig logga in ...

Inbrott varje natt i ”Beverly Hills”

Politik Det sker inbrott nästan varje natt, platsen är full med misstänkt stöldgods och personer bor olovligen i ...
Annons