Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Plogging nytt under Lindomeloppet

I dag är det dags för årets upplaga av Lindomeloppet. Arrangemanget brukar locka flera hundra deltagare och en nyhet för i år är fitnesstrenden plogging.

– Det är tekniska förvaltningen i Mölndal som håller i det och de har även med sig en miljöhjälte, säger Therése Hognert, samordnare för Lindomeprojektet som arrangerar Lindomeloppet.

 

Plogging innebär att man joggar och plockar skräp under tiden, en svensk träningsform på stark frammarsch som är bra för både kropp och miljö. Förutom plogging körs fem olika lopp under dagen och det blir också andra aktiviteter i Lindome centrum.

– Det är ju en folkfest och vi har lyckats locka både nya och gamla företag och föreningar att vara med, säger Philip Karlsson, 19 år, som ingår i arrangörsgruppen.

Ett tiotal ungdomar från Lindomeprojektet deltar under dagen och dessutom kommer ett antal volontärer att vara på plats för att se till att allt fungerar.

 

Hoppborg finns på plats liksom möjlighet till ansiktsmålning. I år tar biblioteket med sig sacco-säckar och slår sig ner i parken. Vårdcentral, polis och räddningstjänst deltar också under dagen som förra året lockade 225 anmälda löpare.

– Just nu har vi 160 anmälda men vi kanske kan klämma in några till, säger Philip Karlsson som gör sitt andra år i Lindomeprojektet.

 

Lindomeprojektet består av tio ungdomar som går andra och tredje året på gymnasiet. De är anställda av Mölndal Stad och träffas tre timmar varje torsdag för att arbeta med olika projekt. Fem nya rekryteras varje år och fem gamla får stanna kvar. Max två år får ungdomarna delta i Lindomeprojektet.  

– Jag hade gärna varit med längre, säger Philip som går i trean på gymnasiet.

Lindomeloppet pågår klockan 11–15 i dag, lördag. Anmälan för att delta i loppen görs på hemsidan förutom för den som vill delta i plogging, där går det bra att anmäla sig på plats.

 

Bildtext: Arrangörer. Alva Engström, Gabriella Coops, Sofia Andersson och Philip Karlsson arbetar i Lindomeprojektet. Deras arbetsgrupp har arbetat med planeringen av Lindomeloppet. Under arrangemanget deltar de, övriga i projektet och volontärer. Foto: Edvin Svärd.

 

Starttider:

  • kl 12 Mini Lindomeloppet 0–7 år (1 km)
  • kl 12.20 Lilla Lindomeloppet 8–10 år (2,8 km)
  • kl 12.40 Stora Lindomeloppet 13 plus (6 km)
  • kl 12.50 Mellan Lindomeloppet 11–12 år (2,8 km)
  • kl 13 Senior Lindomeloppet 65 plus (2,8 km)

 

Fakta:

  • Lindomeloppet startades 1993 av en privatperson, drevs vidare av Lions och togs över av Lindomeprojektet 2012.
Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 15 januari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 12–13.30 Sopplunch i Varlakyrkan. ”Livet efter branden” – om att bli buren genom prövningar. Gunilla och Håkan Gniste. 

kl 12–14 Orgel till lunch med Kenneth Hildor i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17.30 Språkcafé på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!