Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Personalen kan inte dela sig i tusen bitar

Nu är jag uppriktigt ledsen jag har helt underbara kollegor i hemtjänsten. De värnar om de gamla på ett hedervärt sätt. De torkar en tår, de klappar en kind, de ser om någon behöver till sjukhus, de tröstar en ensam man som mist sin fru, de kramar en gumma som saknar sina barn, de städar ett hem som mist sin glans, de värnar om någon som inte har pengar till mat, de tar ur sin egen ficka eller kaffekassan på jobbet (med allas goda tycke). För vi jobbar med hjärtat. De skippar sin rast för att någon mår dåligt.

 

En undersköterska i hemtjänsten är alltid redo att hjälpa både sina kollegor och de äldre som behöver vård men nu så räcker inte hjärtat till. Det går inte ens för oss i hemtjänsten att dela oss i tusen bitar. Vi har försökt att räcka till men nu finns snart ingen kvar som orkar. Det finns ingen personal. Vi jobbar dubbelt. Vi blir inbeordrade. Vi går på knäna. Vi får skäll från alla håll att kompetensen brister, någon får ingen tillsyn, någon får ingen mat, någon får inga mediciner. Vems är felet? Jag bara undrar. Jobbar heltid men varit inbeordrad 26 timmar på fyra dagar denna veckan. Orkar inte tänka på hur nästa vecka ser ut. Kommunen kortar ner alla äldres tider. Bedrägeri.

 

En hårt arbetande kommunalare

 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!