Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Påverkad förare fast gång på gång

En yrkeschaufför med alkoholproblem och en ihärdig polis drabbade samman gång på gång. Nu har chauffören dömts till böter för flera olagliga körningar samt vapenbrott.

 

Det var i september 2014 som mannen för första gången dömdes för grovt rattfylleri och blev av med sitt körkort. Men mannen lyckas få körkortet tillbaka med krav om alkolås på sitt fordon, samt regelbundna kontroller.

I början av februari 2015 testade han positivt på narkotikaklassad medicin som han tagit i samband med en flygresa, och blev därmed av med sitt körkort igen.

I juni 2016 stoppas han för en fordon- och förarkontroll av en polis och rapporteras för olovlig körning. Mannen nekar till brott med hänvisning att han inte skrivit på delgivningen om att körkortet var återkallat.

Knappt en vecka senare var det dags igen. Samma polis som tidigare stoppat honom får syn på mannen när han är på väg hem från jobbet och han rapporteras åter för olovlig körning.

I juli mindre än en månad senare möts de två igen. Då har polisen tillsammans med insatsstyrkan kallats till mannens bostad eftersom han har ett hemmagjort skjutvapen.

Vapnet kunde tas om hand om och säkras av polisen.

 

Hösten 2016 är dock mannen åter ute och kör bil utan körkort, och vittne till händelse blir samma ihärdiga polis som stoppat honom flera gånger tidigare. Men eftersom han den här gången är och handlar med sina barn, har han inte möjlighet att stoppa chauffören.

 

Slutligen är det december 2016 och mannen kör rattfull ner i ett dike på Gåsevadholmsvägen. Kort efter det passerar en polisbil. Mannen hävdar då att han inte kört bilen själv, och polishunden Nisse sätts med sin hundförare in i sökandet efter en eventuell förare, tills mannen själv erkänner att det visst var han som satt bakom ratten. I förhör tar han dock tillbaka den uppgiften.

Medan mannen döms för flera olovliga körningar och vapenbrott, frias han också från grovt rattfylleri och två grova olovliga körningar då brott inte ha kunnat styrkas trots polisens vittnesmål.

Påföljden blir totalt 6 300 kronor i böter.

Josefine Julen
Reporter & webbredaktör josefine.julen@norrahalland.se 0300- 52 13 64

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!