Annons

Par döms för pistolhot – dök upp vid bostad mitt i natten

Kvinnan och mannen dök plötsligt upp hos kvinnans ex-sambo – mitt i natten. I samband med det ovälkomna besöket pistolhotade de honom. Nu har båda dömts.
Nyheter | 18 Oktober 2018 07:16

Kvinnan och mannen dök plötsligt upp hos kvinnans ex-sambo – mitt i natten. I samband med det ovälkomna besöket pistolhotade de honom. Nu har båda dömts.

 

Den i dag 24-åriga kvinnan hörde av sig och sa att hon skulle komma förbi ex-sambon i Kungsbacka och betala tillbaka pengar som hon var skyldig honom. Senare på kvällen dök hon upp, utan pengar. Kvinnan sa att hon skulle åka till en bankomat och sedan komma tillbaka med pengarna.

 

I stället återvände hon på natten tillsammans med sin pojkvän, en 22-årig man. När ex-sambon gick ner till porten för att möta dem blev han hotad med ett pistolliknande föremål och uppmanad att följa med i deras bil. Han bussvisslade då för att göra sin flickvän i lägenheten uppmärksam.När flickvännen kom ut på gatan och började skrika åt mannen och kvinnan lyckades ex-sambon återvända in och larma polisen. Kvinnan och mannen kunde kort senare gripas. I deras bil låg en soft air gun, till utseendet identiskt med ett riktigt vapen.

 

Händelsen inträffade i mars 2016, men har nu alltså fått sitt rättsliga efterspel. Både mannen och kvinnan döms av tingsrätten till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Om fängelse i stället har valts som påföljd hade straffet blivit två månaders fängelse.

De ska också tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd.

 

Rätten konstaterar i domen att brottet hade bedömts som grovt om det hade begåtts i dag, eftersom bestämmelsen om olaga hot har skärpts två gånger sedan händelsen inträffade.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons