Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Par döms för pistolhot – dök upp vid bostad mitt i natten

Kvinnan och mannen dök plötsligt upp hos kvinnans ex-sambo – mitt i natten. I samband med det ovälkomna besöket pistolhotade de honom. Nu har båda dömts.

 

Den i dag 24-åriga kvinnan hörde av sig och sa att hon skulle komma förbi ex-sambon i Kungsbacka och betala tillbaka pengar som hon var skyldig honom. Senare på kvällen dök hon upp, utan pengar. Kvinnan sa att hon skulle åka till en bankomat och sedan komma tillbaka med pengarna.

 

I stället återvände hon på natten tillsammans med sin pojkvän, en 22-årig man. När ex-sambon gick ner till porten för att möta dem blev han hotad med ett pistolliknande föremål och uppmanad att följa med i deras bil. Han bussvisslade då för att göra sin flickvän i lägenheten uppmärksam.När flickvännen kom ut på gatan och började skrika åt mannen och kvinnan lyckades ex-sambon återvända in och larma polisen. Kvinnan och mannen kunde kort senare gripas. I deras bil låg en soft air gun, till utseendet identiskt med ett riktigt vapen.

 

Händelsen inträffade i mars 2016, men har nu alltså fått sitt rättsliga efterspel. Både mannen och kvinnan döms av tingsrätten till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Om fängelse i stället har valts som påföljd hade straffet blivit två månaders fängelse.

De ska också tillsammans betala 10 000 kronor i skadestånd.

 

Rätten konstaterar i domen att brottet hade bedömts som grovt om det hade begåtts i dag, eftersom bestämmelsen om olaga hot har skärpts två gånger sedan händelsen inträffade.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!