Annons

Padel-satsningen äntligen i hamn

För två år sedan påbörjades projektet med att få till en padelbana vid Vickan i Onsala. Till helgen ska den vara spelklar.

Nyheter | 24 April 2020 15:10

Karin Hedelin-Lundén och Gunnar Hedelin (farbror) har under ett par års tid arbetat tillsammans med andra för att få till en padelbana vid Vickan. 

FOTO: Daniel Blomqvist

– Det finns ett jättestarkt intresse för att spela, säger Karin Hedelin-Lundén som är en av eldsjälarna.

Intresset för racketsporten padel har närmast exploderat de senaste åren. I Kungsbacka kommun är byggandet av banor i gång på flera håll, och nu står ännu en bana klar att tas i bruk när Vickan Padel Club inviger sin utomhusbana.

– Det är bara slutbesiktningen kvar nu, och till helgen hoppas vi kunna ha premiär, säger Karin Hedelin-Lundén.

Stort intresse

Tillsammans med kusiner och några andra personer har hon under två års tid jobbat med att få till en padelbana vid Vickan i Onsala.

– Det började med att jag försökte komma igång med att spela tennis, men det är lite svårare. Så testade jag padel istället, och det är såå kul. Så vi funderade på vad som behövde göras för att bygga en bana.

Bygglovsprocess, markarbete, samt finansiering. Det var några bitar som skulle till, men allt löste sig till det bästa.
– Bland annat har vi sålt 25 spelrätter för att bidra till finansieringen. De som köpt dem har fått fasta speltider, förklarar Karin Hedelin-Lundén.

 Men banan är öppen för allmänheten?
– Ja absolut, vi har skaffat både hemsida och sidor på såväl facebook som instagram, och vi har redan märkt att det finns ett jättestarkt intresse för att spela. Banan kommer att vara bokningsbar via appen Matchi som är en app för racketsporter.

Spela och bada

Åtminstone vad det gäller sommarsäsongen blir nu området kring Vickan rena aktivitetscentret. Den nya padelbanan är anlagd endast ett stenkast från Vickans tennisbana, och avståndet ner till bryggor och stränder är inte mer än 50 – 100 meter.

– Vi tänker så, att här kan man spela och sedan gå ner och ta sig ett dopp. Och det är ju jättehärligt, inte minst nu när alla vill göra grejer utomhus, säger Karin Hedelin-Lundén.

 

 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

De vill bygga padelbanor intill golfklubben

Sport Forsgården och Hede Padelcenter hoppas kunna bygga två banor intill golfanläggningen till nästa år. – Vi ser det ...

Droger för miljoner borta från gatan

Blåljus Med sammanlagda fängelsestraff på över 15 år och narkotika för miljoner borta från gatorna, har Kungsbackapolisen haft ett ...
Annons