29 November 2019 19:00 | Stefan Pettersson

Äntligen verkar matchen bli av. Redan när det blev klart med nytt jobb på Norra Halland blev det lite snack med kompisar om mötet. Vilket lag ska du hålla på nu? Jag kommer nämligen från en bandystad, Motala, och både Frillesås och IFK Motala ligger i högsta serien. Så med andra ord ett intressant möte för en sportnörd.

Men det har varit ett möte med förhinder. Lagen skulle ha mötts redan i premiären, men Motala saknade is och tvingades ställa in. Mötet fick även ställas in en andra gång på grund av vädret, men på söndag är det dags. Tredje gången gillt, om vädergudarna är på rätt humör.

IFK Motala saknar nämligen hall och flera av årets hemmamatcher har genomförts i regn. Matchen mot Edsbyn genomfördes i ösregn och det handlade mest om att skyffla vatten med klubban. En ren parodi. Frillesås har inte heller någon hall och det är tufft för lagen utan hall att konkurrera med lagen som kan träna och spela i en hall. Lite skilda världar.

En titt i tabellen talar sitt tydliga språk. Av de fem lägst placerade lagen saknar fyra hall. Och att dessutom ha det tätaste matchprogrammet i november känns minst sagt korkat. Hur tänkte bandyförbundet där? I november är det oftast skitväder, men i januari, februari och mars är det mer vinterlikt. Då väljer vi att lägga mest matcher i november! Hammarbys tränare Stefan Karlsson höll inte igen när han, inför förra helgens match mot IFK Motala, kommenterade spelschemat: ”Det är fan dags att klubbarna säger ifrån. Det här schemat är galet.”

Hur som helst, på söndag är det dags för duellen. Hur det går? Hjärtat säger IFK Motala eftersom jag följt laget från 80-talet. Men Frillesås blir en tuff uppgift. Förhoppningsvis blir det en bra match. Och inget regn…

Trevlig helg.