Annons

Över 200 000 i byggavgift

Marken fylldes ut och den stora villan började byggas innan bygglovet var klart. Nu drabbas husägaren av 212 417 kronor i straffavgift.

Bostad | 16 Februari 2020 15:00

Det handlar om en villa på 600 kvadratmeter i Särö. Redan 2018 upptäckte byggnadsförvaltningens inspektörer att det pågick markutfyllnad utan tillstånd. Ansökan om bygglov kom inte in förrän i början av 2019. När förvaltningens inspektörer var på plats i maj, hade även bygget startat innan lovet var klart.

Fastighetsägaren medgav att han satt igång för tidigt, men förklarade det med att bygglovet dragit ut på tiden.

I juni blev bygglovet klart, men det räcker inte. Eftersom reglerna inte följdes har nu byggnadsnämnden beslutat att påföra en byggsanktionsavgift på 212 417 kronor. Att det blir så hög summa, beror på att den baserar på byggets storlek.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Servering glasas in

Jobb & Pengar Nu blir det ytterligare en inglasad uteservering vid Kungsbacka torg. Nyöppnade Bellis ska också få skydd mot väder ...

Gatusnack med Ebbot: ”Ny singel på fredag”

Nöje & Kultur Efter simturen blev det en fika och samtal med gamla bekanta på den lokala restaurangen.  Då avslöjar rockprofilen Ebbot ...

Utspridd beredskap inför sommarfirande

Nyheter I dagarna är det dags för grundskolornas elever att gå ut på sommarlov. Då alla vanliga arrangemang är instä...
Annons