Vi i 5C på Tingbergsskolan tycker att det är för varmt i klassrummet. I en månads tid har vi haft 26-28 grader i vårt klassrum och då är det svårt att arbeta och göra vårt jobb. De flesta vuxna jobbar i luftkonditionerade lokaler medans vi kämpar på, på vårt jobb, i värmen.
Många i klassen får väldigt ont i huvudet i värmen. Vi kan ibland ha fönstret öppet och få in lite svalkande vind, men Tingbergsskolan är en stor skola där det ofta är någon klass som har rast. Vi tvingas då välja mellan att ha stängda fönster och ett varmt klassrum eller öppna fönster med högljudda barn som har rast utanför fönstren.

Att gå i skolan är vårt jobb, men vi orkar inte jobba i den här värmen. Vi blir griniga och osams om småsaker och lärarna får lägga tid på att lösa fler konflikter än annars. Vi tappar snabbt koncentrationen inne i klassrummet och vi är oroliga över att vi inte kommer få lära oss det som behövs för att nå de betyg som vi satsar mot. 
Efter att skoldagen är slut så ska lärarna fortsätta sitt arbete i klassrummet, med att förbereda lektioner och att rätta och bedöma prov och inlämningar. Vi tycker synd om våra lärare som måste fortsätta arbeta i värmen när vi får gå hem för dagen. 

Vi förstår att det är dyrt med luftkonditionering och att det inte kommer att installeras varken på Tingbergsskolan eller i vårt klassrum. Men, det finns andra lösningar för att hålla värmen kvar utomhus som t.ex en markis eller att bygga ett solskydd. Det behöver bli svalare i klassrummet så att vi kan arbeta bättre och effektivare och då lära oss mer. 
Vi hade varit väldigt tacksamma om det skedde en förändring. För är vuxna verkligen så mycket mer värda än barn? Vi är ju ändå framtiden och vi tror att du som läser det här vill att vi ska lyckas i skolan.

 

5C på Tingbergsskolan, Kungsbacka

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Tänk på miljön!

Debatt Jag tränar på ett gym i centrala Kungsbacka. På detta gym finns det en städfirma som städar. ...

Debatt: Får betalt trots sin brottsliga handling

Debatt I dessa tider finns det många som sliter för sina jobb, många är tacksamma över att överhuvudtaget ...

Debatt: Höj straffet för sexköp

Debatt Att köpa sex – en handling som gör en medmänniska till ett objekt att använda. En handling ...
Annons