Vädret idag
Soligt
18°C
Prognos juli 24, 2019
dag
Delvis soligt
23°C
 

”Orkar inte jobba i den här värmen”

Vi i 5C på Tingbergsskolan tycker att det är för varmt i klassrummet. I en månads tid har vi haft 26-28 grader i vårt klassrum och då är det svårt att arbeta och göra vårt jobb. De flesta vuxna jobbar i luftkonditionerade lokaler medans vi kämpar på, på vårt jobb, i värmen.
Många i klassen får väldigt ont i huvudet i värmen. Vi kan ibland ha fönstret öppet och få in lite svalkande vind, men Tingbergsskolan är en stor skola där det ofta är någon klass som har rast. Vi tvingas då välja mellan att ha stängda fönster och ett varmt klassrum eller öppna fönster med högljudda barn som har rast utanför fönstren.


Att gå i skolan är vårt jobb, men vi orkar inte jobba i den här värmen. Vi blir griniga och osams om småsaker och lärarna får lägga tid på att lösa fler konflikter än annars. Vi tappar snabbt koncentrationen inne i klassrummet och vi är oroliga över att vi inte kommer få lära oss det som behövs för att nå de betyg som vi satsar mot. 
Efter att skoldagen är slut så ska lärarna fortsätta sitt arbete i klassrummet, med att förbereda lektioner och att rätta och bedöma prov och inlämningar. Vi tycker synd om våra lärare som måste fortsätta arbeta i värmen när vi får gå hem för dagen. 


Vi förstår att det är dyrt med luftkonditionering och att det inte kommer att installeras varken på Tingbergsskolan eller i vårt klassrum. Men, det finns andra lösningar för att hålla värmen kvar utomhus som t.ex en markis eller att bygga ett solskydd. Det behöver bli svalare i klassrummet så att vi kan arbeta bättre och effektivare och då lära oss mer. 
Vi hade varit väldigt tacksamma om det skedde en förändring. För är vuxna verkligen så mycket mer värda än barn? Vi är ju ändå framtiden och vi tror att du som läser det här vill att vi ska lyckas i skolan.

 

5C på Tingbergsskolan, Kungsbacka

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 23 juli

kl 10.30–11.10 Dramatiserad barnvisning av Tjolöholms slott. Visningen passar barn 3–12 år. 

Kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan. 

Kl 13–16 Våffelcafé i St Lars kyrka i Åsa. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17 Getyoga på Stättared (från 12 år). Efter en introduktion cirka 45 minuters  getyogapass i gethagen för att uppleva naturen och getterna på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!