Trots att Kungsbacka DFF föll med 0-5 mot Kristianstad är optimismen stor i klubben.

– Absolut. Vi har haft en bra upptakt efter tränarbytet och glädjen har varit enorm på träningarna, säger en av spelarna i Pernilla Milton efter förlustmatchen.

 

Damallsvenskan

Kungsbacka DFF – Kristianstads DFF  0 – 5, (0 – 3)

Nye huvudtränaren Stefan Olofsson blickar nu framåt.

– Hade jag inte trott på laget hade jag inte hoppat på det här. Sedan är det aldrig kul att förlora, men vi mötte ett bra Kristianstad. Men vi har haft bra snack och är laddade för höstsäsongen.

 

 

Kungsbackas Ida Strömblad i kamp med gästernas Rita Chikwelu.

 

Att det blev fem baklängesmål var inget som märktes på spelarna i Kungsbacka.

– Det var riktigt kul att se att man kämpade hela tiden trots att baklängesmålen föll. Tycker att de skall ha all heder av sin insats, berömmer Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. 

 

Kungsbacka saknade sin finländska landslagsstjärna Jenny Danielsson som skadade sig på träningen dagen innan. Men man hoppas att hon snart skall vara tillbaka i spel. Kanske redan i nästa match borta mot Rosengård.

 

Själva matchen började inte så bra då gästerna fick in ett snabbt ledningsmål efter nio minuter. Sedan fall det ytterligare två mål innan pausvilan. Kristianstads 3-0 skulle man inte ha haft då bollen var över sidlinjen och inkast till hemmalaget. Nu blundade domaren för detta och på anfallet efter kom så olyckliga 0-3. 

 

 

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson följer här matchen tillsammans med Kungsbackas Gunnar Sivertsen.

 

Kungsbacka spelade upp sig ju längre matchen led och förlusten 0-5 var en aning för stor med tanke på spel och målchanser. De båda lagen spelade också inför Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson, som satt på läktaren tillsammans med Kungsbackas Gunnar Sivertsen, inför Kungsbackas  hemmapublik som uppmättes till nästan 300 personer. 

 

 

Damallsvenskan

Kungsbacka DFF – Kristianstads DFF  0 – 5, (0 – 3)

Målen: 0 – 1 (9), 0 – 2 (32), 0 – 3 (42), 0 – 4 (65), 0 – 5 (71)