Joackim Åberg är klar för spel i superettan med Gais. Arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

Onsala BK:s Joackim Åberg har varit en eftertraktad man i Fotbollssverige. Han anslöt till Onsala BK från BK Häckens U19 för två år sedan. Och förra året var han på provspel hon Degerfors i superettan.

Någon övergång blev det inte. Inte heller till Örgryte IS eller Gais när han var och provspelade med dem inför den gånga säsongen.

Men i dag blev han klar för den sistnämnda Göteborgsklubben.

– Det känns fantastiskt att se fram emot att få representera en så etablerad klubb och att få spela på Gamla Ullevi, säger han till klubbens hemsida.

Han får Stefan Jacobsson som tränare i sin nya klubb. Samma Jacobsson som han provspelade under i Degerfors. Och han tror att hans personliga utveckling kan fortsätta i Gais. Dessutom kliver Fredrik Holmberg, huvudtränare i Onsala den gånga säsongen, in som assisterande tränare hos de grönsvarta nästa säsong.

– Till att börja med så gillar jag den satsning som klubben gör på yngre spelare och på en inriktning där man vill jobba med individuell träning. Sedan känner jag ju ”Fidde” (Fredrik Holmberg) bra sedan tidigare och har även lite koll på Stefan Jacobsson och det känns tryggt, säger han till klubbens hemsida.

Läs fler fotbollsnyheter här.