Vädret idag
Mestadels molnigt
2°C
Prognos januari 20, 2019
dag
Soligt
3°C
 

Onsalaryttare bäst på NM

Det skrällde rejält under helgens tävlingar i nordiska mästerskapen för islandshästar. Det blev onsalaryttaren Linnéa Vas som inte enbart tog hem silvret i stilpass PP1, utan också guldmedaljen i kombination.

Det är så stort, berättar en lycklig Linnéa Vas.

 

RIDSPORT. Det var nordens bästa ryttare som deltog i helgens mästerskap för islandshästar i Margaretehof i Everöd utanför Kristianstad. En ryttare utmärkte sig särskilt mycket, och det var Linnéa Vas från Onsala. Hon tog nyligen guld i stilpass på SM och fick en plats i det svenska landslaget tillsammans med Onsalaryttaren Kristjan Magnusson och Louise Lövgren från Lindome.

Jag hade kanske tagit i lite, men jag hade satt som mål att vara topp fem i NM, berättar Linnéa Vas.

Det blev hon också, med råge. För när finalen i stilpass PP1 var över stod det klart att hon tillsammans med hästen Brodir fra Slippen hade tagit hem silvermedaljen.

Det är helt galet, det finns inga ord. Jag hade inte föreställt mig att det skulle gå så bra, att jag ens skulle få stå på pallen men så blev det, berättar hon.

 

Ändå hade det gått väldigt bra för henne under uttagningarna. Hon hade ridit enligt planen och gjort personbästa i alla grenar. Men hon visste inte om det skulle räcka eftersom det var en så hög nivå på alla hästar som var med. När totalpoängen i kombination räknats ihop visade det sig dock att Linnéa Vas poäng var ganska mycket högre än hennes konkurrenters.

Det hade jag inte räknat med. Att ta guld i kombination. Det var nog lite otippat från allas håll. Jag är så stolt över att vi klarade det. Det är så hedersfullt, så stort och så svårt, säger hon lyckligt.

Vad händer nu?

Nu väntar vila, min häst ska få äta gräs och återhämta sig, skrattar hon.

 

Även Onsalaryttaren Kristjan Magnusson tävlade med lyckade resultat i NM tillsammans med sin häst Óskar från Lindeberg. Hann vann sin b-final och tog sig vidare till a-finalen, där han tog hem silvermedalj i V1 fyrgång med 7,83 poäng.

 

Arkivbild

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera