Annons

Onsala sänktes av hettan

Den höga värmen innebar en vattenpaus i varje halvlek. Den första av de två skulle visa sig sänka Onsala BK.

– Vi slappnar av lite där och det är där vi tappar det, säger yttern Joel Palmquist.

Fotboll | 27 Juni 2020 16:05

Joel Palmquist och Onsala BK föll i värmeböljan mot Ullared.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Onsala BK-Ullared 0–2 (0–2)
Mål: 0–1 (29), 0–2 (43)

FOTBOLL. Under inledningen av matchen var det Onsala BK som tryckte på med all kraft mot Ullared på Tingbergsvallen. På högersidan sköt Joel Palmquist fram längs kanten hela matchen.

– Det var varmt hela matchen och bara gassade på. Rent spelmässigt så var det storklasskillnad innan vattenpausen. Ullared hade inte så mycket farligt och vi tryckte på och skapade målchanser, säger Palmquist.

Värmen snuddade vid 30-strecket innan avspark och domaren valde att ha en vattenpaus per halvlek. Efter den första tappade Onsala det initiativ de hade skapat.

– Vi slappnar av och det är där vi tappar det, säger Palmquist.

Gästande Ullared gjorde matchens första mål kort efter pausen och hann göra ytterligare ett till innan halvtidsvilan.

Spelade upp sig

I den andra halvleken tog Onsala vid där de inledde matchen och fortsatte trycka på för en reducering. Palmquist själv var nära att hitta lagets första mål för säsongen – men målvakten kom ut snabbt och parerade.

Men det var inte heller enbart värmen som var het under denna lördag. Palmquist själv visade tydligt sitt missnöje med vissa domslut och på tilläggstid brakade han ihop med en motståndare efter en sen tackling.

– Det blir så. Det är hemmapremiär för oss efter att ha förlorat den första borta, vilket var väldigt slappt av oss. Vi ville ha revansch och det var taggade killar som kom hit. Vi kan inte tillåta onödiga tacklingar utan man får tända till, säger Palmquist.

Ingen stress

Nu går Onsala på sommarledighet och har speluppehåll till augusti. Facit för matchens två matcher blev två nederlag och sex insläppta – och noll gjorda mål. Trots det har inte någon stress letat sig in i laget trots att årets serie spelas som enkelserie.

– Det är mycket fotboll kvar att spela även om det är enkelserie. Vi kan ta med oss mycket från den här matchen som vi kan bygga vidare på. Framförallt inställningen och prestationen, trots att det blev 0–2 i baken, säger Palmquist.

Läs fler fotbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tung smäll i premiären – "Onödigt stora siffror"

Fotboll Onsala BK var laddade för att dra igång serien – men det blev inte som de hade hoppats på. – ...

Premiärsmäll mot nykomlingen

Fotboll Efterlängtad premiär och strålande sol. Allt var upplagt för en trevlig söndag för Onsala ...

Onsala BK vill sända sina matcher

Bandy När publiken inte får ta del av fotboll på plats väljer Onsala BK att ta fotbollen till ...
Annons