Sophie Nilsson i Onsala Pirates

FOTO:

Två snabba mål gav energi till Onsala Pirates. Foto: Caroline HolmgrenDet stod 20–31 med drygt fem minuter kvar av första halvan av matchen. Onsala Pirates låg under med 20–31 mot Högsbo Basket. Men då hände något som gav energi.


– Vi hoppades på att trötta ut dem på slutet, säger Sophie Nilsson.BASKET: DIVISION 2


Onsala Pirates – Högsbo Basket 55–69Onsala Pirates fick två snabba turn overs och klättrade fyra poäng närmare Högsbo som de dittills fått jaga. Onsala fortsatte att behålla lugnet. 28–31 och plötsligt fanns motståndarna inom räckhåll. 


– Vi fick energi av att vi märkte att det hände något i matchen. Det taggade oss, säger Sophie Nilsson.


Med tre sekunder kvar av perioden kastade Högsbo iväg bollen och fick in en ledning på 28–35 inför tredje perioden. Men Onsala hade fått vittring och inledde starkt. Långsamt minskade avståndet. När det stod 39–41 missade Högsbo och Onsala kunde kontra. Det blev Anna Ringheim som fick göra den första kvitteringen i matchen. 41–41. Men Onsala orkade inte hålla emot hela vägen.


– Vi visste att de skulle orka i början. Men vi hade hoppats på att trötta ut dem eftersom vi vet att vi tränar mycket, har en bra kondition och fler avbytare än dem. Men vi vet att Högsbo är ett bra lag och därför är det alltid kul att möta dem. Men i dag ville inte bollen in, säger Sophie Nilsson.Läs mer om matchen i tisdagens tidning.