Annons

Ökad kritik mot dåliga tågtider

Det är ytterst beklagligt med en tågtidtabell som lett till kraftigt förlängda restider och en tågtrafik i otakt. Det skriver Regionstyrelsens tillväxtutskott i ett kritiskt brev till Trafikverket.

Trafik | 04 Mars 2020 15:52

Varje dag pendlar över 25 000 personer från Halland in mot Göteborg. I motsatt riktning pendlar 9100 över länsgränsen in mot Halland. Det är den näst största pendlingsrelationen över en länsgräns i Sverige. Västkustbanans betydelse är med andra ord oerhört viktig för Halland. Det konstaterar Tillväxstutskottet i sitt brev.

Men som det rapporterats om flera gånger har Trafikverket i ett försök att undvika förseningar under byggarbeten på Västkustbanan lagt om pendelavgångarna kraftigt. Det har bland annat inneburit långa uppehåll mellan tågen under rusningstid från och till Åsa.

Utbyggnaden är bra, men tågtiderna kan “på sikt leda till att många kollektivtrafikresenärer väljer bilen framför tåget, med långa bilköer in mot Göteborg som resultat. Tågplan 2020 ger negativa konsekvenser för både den regionala utvecklingen och för tågresenärerna” skriver Regionstyrelsens tillväxtutskott.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...

Beväpnad man påträffad i Åsa

Blåljus Ett större polispådrag mellan Kungsbacka och Åsa resulterade under lördagen i att en beväpnad man har ...

Regionen: "Allvarligt läge" - Så många procent testas positivt

Nyheter "Det är ett allvarligt läge vi befinner oss i". Det sa smittskyddsläkare Maria Löfgren under dagens presskonferens ...
Annons