Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

  Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags för nästa stresstopp – mellandagsrean. Att pandemin flyttat ut årets rea på nätet råder det inget tvivel om. Under årets första vecka hanterade Postnords ombud närmare två miljoner paket.

  Jobb & Pengar | 20 Januari 2021 20:07

  miljoner paket. Det blev resultatet av att årets mellandagsrea flyttade ut på nätet.

  FOTO: Kristina Sahlén

  Medan köpcentra och butiker töms på folk blomstrar e-handeln som aldrig förr. Det betyder extrajobb för Postnord. Under årets Black Friday-topp hanterades 1,3 miljoner paket. Sedan fortsatte hypen, med julhandeln.

  Nytt rekord på mellandagarna

  Någon återhämtning att tala om kunde Postnords anställda dock inte se fram emot. Redan under årets första vecka var det dags för nästa paketrekord, på två miljoner! Av dessa delades nästan 60 000 ut av ombuden i Halland. Det ger vårt län en sjätteplats på listan över de län där pakethanteringen varit mest intensiv.

  Ingen avmattning i sikte

  På riksplaner innebär rekordet en 21-procentig ökning – resultatet av att årets mellandagsrea flyttat ut på nätet i pandemins spår.

  Någon avmattning är dock inte i sikte. Nu, då julhandeln och reorna avslutats, väntas den nya pandemilagen och de allt strängare coronarestriktionerna skapa något av en guldålder för e-handeln – och för transportbranschen.

  Tror på fortsatt stark utveckling

  – Vi kommer ha fortsatt mycket att göra. Vi förutspådde ett högt tryck både vad gäller in-och-utlämningar av paket under hela januari, men siffrorna vi ser från årets första vecka toppar alla prognoser. Rekordnivåerna från december fortsätter in i januari och allt talar nu för att vi kommer se en fortsatt mycket stark utveckling under hela 2021, speciellt under det första kvartalet, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät i ett pressmeddelande.

  ”Hämta ut så snart du får”

  När trycket på Postnord och deras ombud ökar är det viktigt att alla som får paket försöker hämta ut sina försändelser så fort som möjligt.

  – De fortsatta rekordvolymerna vi nu ser gör att de rekommendationerna vi gick ut med innan jul kvarstår. Underlätta för ditt lokala ombud genom att hämta ut ditt paket så snart du får din avisering, förbered din upphämtning/inlämning genom att identifiera dig i appen och planera gärna att besöka ditt ombud utanför rusningstid mellan klockan kl.15.00-18.00 för att undvika trängsel, säger Mathias Olsson.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...

  Nya restriktioner idag: detta gäller

  Vård Idag har nya nationella råd trätt i kraft för att minska smittspridningen av covid-19. Samtidigt finns sä...

  Ridklubben coronastödvinnare

  Sport Nordhalland Ridklubb fick det största coronastödet för sista kvartalet 2020 i kommunen. De fick 176 000 kronor. SPORT. Under fredagen ...
  Annons