NYHETER 2021-09-16 KL. 06:48

Viktigt använda sin röst i kyrkovalet

Det är viktigt att använda sin röst i kyrkovalet. Det menar Ann-Charlotte Ekensten och Alexander Mayer som ingår i Levande kyrka i Särö pastorats nomineringsgrupp.

Viktigt använda sin röst i kyrkovalet– Den som är medlem i Svenska kyrkan borde ta sin chans att vara med och bestämma, säger de.

Levande kyrka i Särö pastorat (Vallda, Släp, Kullavik) är en politiskt obunden nomineringsgrupp som består av 25 engagerade församlingsbor som vill att kyrkan ska vara en naturlig och integrerad del av livet. De hoppas få många mandat i kyrkofullmäktige för att kunna påverka på lokal nivå, i det pastorat de tillhör.

– Vi kan påverka hur verksamheten i vårt pastorat utvecklas, vad man kan erbjuda och vilken typ av kyrka man vill ha, säger Valldabon Ann-Charlotte Ekensten, 51 år och författare.

Mötesplats för alla


Hon har valt att engagera sig eftersom hon tycker att kyrkan gör mycket gott. Den breda barn- och ungdomsverksamheten är en viktig anledning, miljöfrågan en annan men också att kyrkan fungerar som en mötesplats för alla åldrar.

– Jag vill fortsätta jobba för all den bra verksamhet som finns i vårt pastorat. Det finns en bra gemenskap, café, stor kör-verksamhet och det finns plats för olika sorters musik. Alla är välkomna. Kyrkan står för en grundtrygghet i många människors liv, säger hon.

Ann-Charlotte tycker att det är bekymmersamt att många går ur Svenska kyrkan. Hon menar att även om man inte deltar mer än i julottan vartannat år finns det anledning att vara med och stötta.

– Kyrkan ställer upp när det krisar. Det finns mycket bra verksamhet men om ingen vill vara med och betala utarmas den, säger Ann-Charlotte Ekensten.

Insatt i verksamheten


Alexander Mayer är 19 år, bor också i Vallda och läser till civilingenjör på Chalmers. Han är engagerad i ungdomsverksamheten i Särö pastorat. Han började som konfirmand och har efter det varit delaktig på de flesta håll i verksamheten. Senast som ung ledare då han bland annat livesänt gudstjänster under pandemin.

– Jag gick på kyrkans fritids när jag var liten så jag har varit med från början. Nu är jag både timanställd och arbetar ideellt.  Jag är väl insatt i de olika verksamheterna i pastoratet. Det känns kul att kunna vara med och påverka framöver, det känns som ett andra hem för mig. Det är en trevlig gemenskap och jag hoppas att fler hittar till kyrkan, säger Alexander Mayer.

Fler nyheter här

 

FOTBOLL 2021-10-20 KL. 10:30

När lilla Onsala intog den största scenen

NH följde OBK inifrån

När lilla Onsala intog den största scenen
Ingen hävning av Kolla-avtalet
NYHETER 2021-10-20 KL. 19:24

Ingen hävning av Kolla-avtalet

Men avtalet med Vardaga ska inte förlängas

Krossade fönsterruta på skola
NYHETER 2021-10-20 KL. 09:28

Krossade fönsterruta på skola

Strömstrul vid fyren - ingen vill betala
NYHETER 2021-10-19 KL. 21:00

Strömstrul vid fyren - ingen vill betala

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil
NYHETER 2021-10-19 KL. 20:00

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil

Mercedes-Benz satsar på miljö och körglädje med EQC 400

Rolfö om OS-mardrömmen:
FOTBOLL 2021-10-19 KL. 19:00

Rolfö om OS-mardrömmen: "Sista matchen jag skulle titta på"

Stjärnan om första tiden i sin nya klubb och besvikelsen efter OS

Efter landslagsplatsen:
HANDBOLL 2021-10-19 KL. 16:10

Efter landslagsplatsen: "Det största hittills i min karriär"

Kraftigt plus för kommunen
POLITIK 2021-10-19 KL. 13:18

Kraftigt plus för kommunen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.