Annons

Hemtjänsten får sämre betyg

VårdHemtjänsten i Kungsbacka får i år ett sämre betyg än förra året gällande tid, när äldre har fått säga sitt. Enligt Susanne Edgren, utvecklingsledare för Vård och Omsorg, beror det troligen på problemen med schemaläggningen i början av året, som Norra Halland uppmärksammade.

Fick vänta 33 minuter på ambulans

VårdTvå skadade vid en olycksplats fick vänta 33 minuter på en ambulans. I avvikelserapporten från händelsen står det att detta visar på ”den generella resursbristen av ambulanser i Kungsbacka kommun.”  

Cancersjuk avled efter vårdmiss

VårdNär kungsbackakvinnan sökte läkare kunde man konstatera lungcancer. Men behandlingen fördröjdes i månader och kvinnan avled. Nu ger Inspektionen för vård och omsorg skarp kritik mot medicinkliniken i Halmstad.
Annons

Veteranpoolen varnas efter hemtjänstmiss

VårdVeteranpoolen riskerar att bli av med rätten att bedriva hemtjänst i Kungsbacka.
Efter att en kund inte fått sitt hem städat på tre veckor har de fått en varning av kommunen.
– Jag kunde inte skicka en 70-åring att arbeta i det hemmet, det gick inte. Då hamnar jag hellre i fängelse, säger Camilla Fransson som äger Veteranpoolen i Kungsbacka.

Barn föll från lekställning

VårdBarnet föll från en lekställning och slog i ansiktet. Nu monteras ställningen ner och kommunen gör en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Extra bidrag till välfärden

VårdRegion Halland får nästa år 48 miljoner extra och Kungsbacka 28,5 miljoner när regeringen nu höjer de generella statsbidragen med 5 miljarder.
– De går rakt in i kommunkassan, kommenterar kommunalrådet Hans Forsberg kortfattat.

Hamnade på intensiven efter sen utredning av blödande mage

Akuten i Varberg konstaterade att en patient hade en pågående blödning i magen, men efter en försening i utredningen krävdes intensivvård.
Sjukhuset har nu gjort en anmälan enligt lex Maria.
Annons

Bakåt för Åsa, Onsala och Särö

VårdTrots att befolkningen ökar i Kungsbacka tappar flera offentliga vårdcentraler patienter. I stället väljer fler att lista sig hos de privata.

Avtalet med Säröleden sägs upp

VårdRegion Halland säger upp vårdvalsavtalet med Säröleden. Bakgrunden är att de väljer att inte gå med i det kritiserade journalsystemet VAS. 

För lite resurser till Combine

VårdStruligt system med bristande support. Men också för lite resurser hos kommunen och kaotiskt när nyckelpersoner hoppade av mitt under processen. Nu är en utredning av omsorgens kritiserade datorsystem Combine färdig.
Annons