NYHETER 2022-06-16 KL. 07:45

Ungdomsvård efter bråk med polis

Av Christina Nordwall

Pojken skulle flyttas från det HVB-hem där han vårdades till ett annat. När polisen kom för att hämta honom blev det bråk.

Ungdomsvård efter bråk med polis

Enligt poliserna ska pojken ha kastat sin telefon och gjort utfall mot dem för att därefter ha försökt få tag i den ena polisens tjänstevapen. Då blev han nerbrottad eftersom poliserna kände att de höll på att tappa kontrollen och upplevde situationen som hotfull. Förstärkning tillkallades och under tiden lugnade pojken ner sig en stund. Efter ett tag gick han i gång igen och började dunka sitt huvud i golvet. Han ska också under händelsen varit hotfull och uttalat en vilja att döda poliser. När ytterligare en patrull kom till platsen hade han lugnat ner sig igen och gick ut och satte sig i polisbilen.

Brist på information

Enligt föräldrarna borde de ha informerats om att sonen skulle flyttas från HVB-hemmet för att kunna förbereda honom. Polisen å andra sidan hade fått information om att pojken kunde vara flyktbenägen och negativt inställd till polisen. Därför bestämdes det att han inte skulle informeras i förväg på grund av flyktrisken.

Mådde dåligt

Pojken hade vårdats både i och utanför hemmet under en tid och var i dåligt psykiskt skick vid det aktuella tillfället. Han har uppgett att han satt och åt pizza när två poliser kom in och överföll honom. Därför ska han ha handlat i självförsvar, krängt och gjort motvärn men inget annat.
Tingsrätten har dock funnit att pojken gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Påföljden för pojken, som var 15 år när gärningarna begicks, blir ungdomsvård.

SENASTE TV-NYHETERNA

600 kunder i Kungsbacka utan ström
NYHETER 2022-07-05 KL. 07:43

600 kunder i Kungsbacka utan ström

NYHETER 2022-07-05 KL. 06:40

"Märkligt fatta beslut som går emot översiktsplanen"

Lantlig idyll mest klickade huset
NYHETER 2022-07-04 KL. 18:00

Lantlig idyll mest klickade huset

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?
NYHETER 2022-07-04 KL. 14:00

Proppfull återvinning - många fester i Åsa?

Trafikolycka på Hällingsjövägen
NYHETER 2022-07-04 KL. 12:30

Trafikolycka på Hällingsjövägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-07-05 KL. 09:29
Fullt ös i Onsala Pirates

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.