NYHETER 2022-07-27 KL. 10:00

Tyger från Finland lockade i Fjärås

Av Anton Lorentzson

Det finska textilföretaget Nuppu har sedan mitten på juli varit på en försäljningsresa genom Sverige. På måndagen anlände skåpbilen till Fjärås och närmare bestämt till Godishavet i Tjolöholm.

Tyger från Finland lockade i Fjärås
Nuppu besökte Fjärås på sin Sverige-turné. Trots regnet kom många textilintresserade för att köpa de egenritade, blommönstrade tygen. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

Bredvid Godishavet i Tjolöholm stod den finska skåpbilen och tog emot flertalet tygentusiaster. Resan genom Sverige började i Umeå i mitten av juli. Sedan dess har textilföretaget besökt många platser som till exempel Stockholm, Kalmar Ystad och Malmö. På måndagen var det alltså dags för Fjärås. Anledningen till Sverigeturnén är helt enkelt för att deras kunder ville det.

– Vi har åkt runt i Finland i två somrar tidigare. Våra svenska kunder har ofta frågat, "Varför kommer ni inte till Sverige?". Så vi bestämde oss för att göra det och nu när pandemisituationen är bättre så hade vi möjligheten, säger Jenni Sundberg, en av två ägare bakom Nuppu.

Idén med att ta med sig tygerna ut på vägarna kom till under pandemin. När alla mässor och evenemang blev inställda så ville de fortsätta sprida sin tyg och blommiga mönster.

– Vi ville åka runt och träffa alla kunder. När man köper tyg är det jätteviktigt att känna på det först. Det är svårt att beskriva hur ett tyg känns genom text, så det är nästan omöjligt att köpa på nätet. Det här konceptet har funkat jättebra och kunderna gillar det. Efter varje dag så gör vi ett inlägg och visar var vi har varit så att folk kan följa vår resa. Tidigare idag var vi vid Tjolöholm och fikade och kan visa våra följare vilket fint ställe det är.

Hur är det att åka runt så här och träffa sina kunder?
– Det är faktiskt jättetrevligt. Det är kul att prata med kunderna, svara på deras frågor och berätta om olika material och om våra egenritade mönster. säger Jenni Sundberg.

Hon berättar att det kommit mycket folk på de hittills besökta ställena. Visa tyger och mönster är slutsålda. Turnén avslutas på söndag i Stockholm och innan dess ska skåpbilen hinna besöka bland annat Borås, Göteborg och Örebro. Skåpbilen var välbesökt även i Fjärås trots vädret. En som trotsade regnet var Madeleine Olcén. Hon berättar att hon är ganska ny på att sy, men att hon älskar Nuppus mönster.

– Det är fantastiska mönster. Annorlunda och lite finare tycker jag. Jag har bara sett det på nätet innan men har hört att det ska vara bra kvalitet. Och det är det, säger Madeleine Olcén.

Två olika tyg blev inhandlat till slut för Madeleine Olcén.

– Jag tänkte göra en sommarklänning och en året runt-klänning.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.